Михайлішин за крок до відставки

Михайлішин за крок до відставкиПісля прийняття «Звернення» до президента України з вимогою підписати Угоду з ЄС Чернівецька міська рада зробила ще кілька визначальних ходів.
Первинні регіонали таки не відступають від своїх принципів. Вони не можуть простити вторинним регіоналам свого приниження і вигнання з усіх владних структур. Разом з вторинними сьогодні «Рідне місто». Недавно вони позбиткувалися над Ніконовим, Урсуляном, Кушнериком, Ткачем… З вторинними регіоналами та з «Рідним містом» зараз і тушки колишньої «Батьківщини».

На нинішній сесії первинні регіонали зробили спробу знову покарати тушку Редька. Депутат Василь Ткач запропонував внести до порядку денного питання про відкликання з посади голови земельної комісії Олексія Редька. Уже було підготовлено й проект рішення. Як не дивно, підтримали первинних регіоналів колишні члени фракції «Фронт змін». Не вистачило всього одного голосу, аби Редько злетів з посади.

Що характерно, Редька захищали тушки Бешлей і Марина Гаєвська. Але робили це недолуго. Бо знали, що виступають проти тих, кому ще недавно продалися, — партії регіонів.
Раніше ці ж депутати провалили рішення про виділення 900 000 гривень Чернівецькому аеропорту.

Депутат від НУ Валерій Чинуш з тривогою заявив, що у раді з’явилася нова депутатська більшість, яка об’єднала старих регіоналів з колишніми фронтовиками. Карає ця більшість тушок і ренегатів з партії регіонів, які дрейфують до «Рідного міста».

Якщо й далі так піде, то Редька таки усунуть з посади. А з огляду на те, що він тривалий час очолював комісію земельних відносин, то добре буде, якщо тільки відставкою завершиться його проблема.

А самому Михайлішину і Василю Продану варто задуматися над тим, що новій більшості не вистачає одного голосу й до висловлення недовіри секретарю Чернівецької міської ради.

За цих умов і розвитку політичних подій вмить може з’явитися у більшості міської ради не один голос, а ще не один десяток голосів.

Азохен вей, депутати!

Петро КОБЕВКО

peredplata