Михайлішин, іди геть!

Після оскаженіння влади, яка кинула на беззбройних студентів озброєних до зубів «беркутівців» та спецназ, нація повстала.
І вже за день, 1 грудня, на майданах і вулицях Києва вирувала Україна. Ніхто уже не може підрахувати, скільки людей повстало проти режиму.
Від півмільйона до мільйона українців сказали, що не хочуть жити в державі, де топчуть закони, де «Беркут» б’є студентів, де уряд ворожий до народу, де президент не є гарантом Конституції.

Михайлішин, іди геть!

Фото з сайту \”Букінфо\”

У містах та селах України мільйони людей виходять на майдани. Розпочинається загальноукраїнський великомасштабний страйк. На вулицях міст виростають барикади. Розпочалася українська РЕВОЛЮЦІЯ!

У Чернівцях майже 7 тисяч людей вийшло на Центральну площу. Вони вимагали не бити дітей, відправити у відставку уряд Азарова, президента Януковича, криміналу над міністром внутрішніх справ Захарченком.

Буковинці також прийняли резолюцію про вимогу скликання сесій міської та обласної, районних, сільських і селищних рад, на яких слід засудити дії «Беркуту» і влади та вимагати відповідних відставок. Окрім цього, у місті Чернівці мітингуючі висунули вимогу усунути з посади секретаря Віталія Михайлішина, а в області та районах оголосити недовіру голові ОДА Михайлові Папієву та голові обласної ради Михайлові Гайничеру.

Демократичні депутати увійшли у приміщення Чернівецької міської ради. Разом з ними увійшли туди і представники громади. А організація афганців «Ніхто крім нас» забезпечила охорону порядку. Робить це профе-сійно. У понеділок афганці змогли стримати атаку на міськраду. Депутатам дали можливість працювати. Та чи скористалися вони цією можливістю? Не всі.

Наприклад, депутат Анатолій Чесанов, якого раніше з ганьбою вигнали з партії ВО «Батьківщина», усілякими методами (навіть брехнею) прагнув затягнути процес скликання сесії міської ради. Він казав, що сесію треба проводити через 14 днів. А потім, вибачте за слово, банально збрехав. Чесанов почав переконувати всіх, що мітинг не проголосував за припинення повноважень Михайлішина і депутат Курко не зачитував цього пункту на Майдані у Чернівцях.
Незважаючи на потуги ренегата Чесанова, сесія таки відбулася у понеділок о 16 годині. Студенти змусили депутатів сісти у сесійну залу і працювати. Тисячі їх заблокували двері мерії і не випустили звідти жодного депутата. Кажуть, що один регіонал якимось чином вислизнув з мерії. То його впіймали за рогом будівлі й попід руки завели знову до мерії.

Коли почалася сесія, депутат Каспрук увімкнув відео з мітингу, де Курко чітко і однозначно зачитав вимогу Майдану щодо припинення повноважень секретарем міськради Віталієм Михайлішиним.

Брехун дістав по носі. І похапцем намагався знову відбріхуватися. Але ніхто його уже не слухав.
Перед цим з ганьбою і копанцями депутати випроваджували з міськради тушку Володимира Бешлея.

Не з кращого боку проявив себе заклятий регіонал з екологічної інспекції Василь Дутчак. Напередодні він ходив на Майдан, де нібито підтримував вимоги мітингуючих. Але коли треба було вирішувати питання про необхідність скликання сесії, на якій мають бути проголосовані вимоги відставки уряду, президента і Михайлішина, він вдавався до різних методів, аби відтягнути процес. З дня на день хотів переносити початок сесії. На той час на вулицях мерзли тисячі українських студентів.

І все ж таки демократичним депутатам вдалося змусити тих, хто дурить люд чернівецький. Студенти радикалізувалися. І сесія почалася. Зареєструвалося 48 депутатів.
Олексій Каспрук зачитав проект-рішення про припинення повноважень секретаря міськради Віталія Михайлішина і розпуск виконкому. Секретар раніше виступав проти студентів. Він двічі подавав до судів, аби заборонити мирні зібрання (обмеження права на проведення мирного зібрання). Коли їм чітко сказали про те, що вони виступали проти людей, проти студентів і молоді, Михайлішин і його адепти серед тушок зробили спробу сховатися за закон, яким регламентовано 20 діб з дня публікації проекту рішення. Михайлішин почав прикриватися туалетами. Сказав, що допомагав студентам. Наприклад, встановив… два туалети.

На це йому депутат Олег Стецевич запропонував: «Громада Чернівців Вам висловила недовіру. Ставте питання на голосування і подивимося, чи виставить таку ж недовіру депутатський корпус». І знову одна і та ж пісня: 20 днів.
Невже він думає, що ця влада встоїть ще 20 днів?!
Петро Кобевко

P. S. Вчора, 2 грудня, ввечері, Михайлішин поставив на голосування питання недовіри Януковичу, Азарову та звільнення Юлії Тимошенко. Сесія більшістю проголосувала за це. Таким чином регіонали, тушки і секретар зрадили президента, уряд і свою партію заради збереження себе.
Студенти відчули фальш. Вони заблокували виходи з сесійної зали і вимагають також відставки Михайлішина.

peredplata