Могильов визнав безпорадність міліції при спецоперації в Одесі

Могильов визнав безпорадність міліції при спецоперації в ОдесіУкраїнська міліція виявилася неготовою до проведення спецоперацій, подібних до штурму в Одесі, заявляє міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.
Про це він сказав у середу з трибуни парламенту на слуханнях щодо реформування системи МВС.

\”Наші підрозділи виявилися не готові зовсім. Для штурму ми по крихтам збирали необхідне озброєння… основна причина всьому – відсутність протягом тривалого часу навчання, розформування спеціальних підрозділів\”, – сказав Могильов.

\”Не треба мати багато фантазії, щоб з огляду на всі фактори (негативні), уявити образ міліціонера: він стане на списаному автомобілі, заправленому на власні гроші… після виконання своїх обов\’язків він повертається в райвідділ, у якому от-от відключать за борги опалення й електроенергію\”, – сказав міністр.

Він додав, що \”багато років проходить своєрідний експеримент над міліцією, щоб з\’ясувати, де перебуває межа її терпіння\”.

Могильов підкреслив, що в 2005 році в результаті реформування спецідрозділ \”Беркут\” втратив можливість й кошти для проведення серйозних спецоперацій.

\”На революційній хвилі зробили з \”Беркута\” ППС. Це одна із причин тієї трагедії, що трапилася в Одесі\”, – заявив він.

Як повідомлялося, в Одеській області в ніч на 30 вересня в перестрілці зі злочинцями загинули два правоохоронця, ще четверо були поранені.

У ході спеціальної операції 1 жовтня в одному із приватних готелів Одеси двоє злочинців були ліквідовані, оскільки вчинили опір правоохоронцям, стріляючи з автоматичної зброї.

Серед загиблих – Аслан Дикаєв, який перебуває в розшуку за вбивство. Третій зловмисник зник і зараз перебуває в розшуку.

Інтерфакс

peredplata