\”Я не можу більше вдягати погони\” – у Полтаві капітан міліції звільнився через Майдан

"Я не можу більше вдягати погони" - у Полтаві капітан міліції звільнився через Майдан6 грудня звільнився начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Полтави капітан Валентин Артем\’єв.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Я солідарний з громадянами України які в даний час знаходяться на Євромайдані. У знак протесту проти діючої влади, подав рапорт на звільнення за власним бажанням з органів внутрішніх справ\”, – написав Артем\’єв у зверненні, яке розмістив у інтернеті.

\”Події, які відбувались у Києві в останні дні, стали останньою краплею! Я не можу більше вдягати погони, коли мої колеги так жорстоко і зухвало поводяться з громадянами, порушуючи присягу, усі можливі моральні принципи та закон\”, – заявив капітан.

Він також звернувся до всіх працівників міліції \”кому небайдуже майбутнє нашої країни, до тих, кому слово \”честь офіцера\” – це не порожній звук\”.

\”Товариші офіцери, подайте у відставку, хоча б за ради того, щоб не відчувати себе співучасником тих злочинів, які відбуваються зараз в органах внутрішніх справ та не виконувати злочинних наказів керівників, які давно вже втратили своє моральне обличчя, та заради власної користі штовхають вас на злочин\”, – написав Артем\’єв.

Проте у обласній міліції кажуть, що Артем\’єв не пройшов переатестації.

\”Планова переатестація проводиться з метою звільнення від баласту випадкових працівників у міліції. На ній приймається рішення, чи зможе людина продовжувати роботу чи народу потрібен міліціонер із іншими рисами. Валентин Артем\’єв у атестаційній характеристиці був поданий як особа, яка не відповідає займаній посаді, бо не справляється із обов\’язками, які покладені на нього і на його службу. Результати боротьби із наркозлочинністю в місті Полтаві були практично нульові, – каже Юрій Сулаєв із обласної міліції.

Олена ЛУЦЕНКО

Джерело: Gazeta.ua

peredplata