Янукович уже пообіцяв Заходу дати свободу Тимошенко?

Президент Віктор Янукович пообіцяв західним політикам, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко буде звільнена, стверджує депутат від БЮТ Андрій Шкіль.

Він висловив Радіо \”Свобода\” думку, що влада переведе статтю, за якою судять Тимошенко, у розряд адміністративних.

\”Покарають адміністративно – зроблять її адміністративно винною, але, відповідно, вона буде мати право балотуватися і буде на свободі, але буде винною\”, – сказав Шкіль.

\”Це той вихід, який вони ще можуть пообіцяти Заходу. Бо Заходу, я поінформований, Янукович вже все пообіцяв\”, – заявив він.

Представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко не виключає, що стаття, за якою звинувачують Тимошенко, стане адміністративною.

\”У законі, внесеному президентом, йдеться про декриміналізацію правопорушень, пов’язаних із господарською діяльністю. Та стаття стосується посадових осіб, а не господарської діяльності\”, – зазначив він.

\”Ми побачимо, адже цей законопроект лише взято до розгляду на цій сесії. Після цього буде перше читання, потім будуть вноситися поправки. Коли будуть внесені всі поправки, ми побачимо, чи є про що говорити\”, – сказав \”регіонал\”.

\”Є політичний інтерес, і, звісно, парламенту доведеться зважати на всі ці обставини політичні\”, – констатував Мірошниченко.

Джерело Українська правда

peredplata