На Буковині поліція припинила діяльність злочинної групи, яка займалася підробкою паспортів ЄС

 

 

Зловживаючи довірою громадян, які мали намір працевлаштуватися закордоном, зловмисники продавали їм фальшиві ID-картки резидентів Угорщини, Румунії та Польщі. За такі шахрайські дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

 

Співробітники Слідчого управління та оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області задокументували шахрайську діяльність злочинної групи, до складу якої входили п’ятеро буковинців, віком 34-50 років.

Правоохоронці з’ясували, що двоє чоловіків виготовляли фіктивні внутрішні паспорти громадян Євросоюзу. Підроблені документи вони збували через своїх спільників-підприємців, які надавали громадянам допомогу у працевлаштуванні за межами України.

Таким чином зловмисники продавали фальшиві паспорти під виглядом офіційних документів, що дають право на перебування і працевлаштування в країнах Європейського Союзу. Співробітники поліції задокументували декілька фактів таких шахрайських дій.

Поліцейські здійснили низку санкціонованих обшуків у помешканнях і транспортних засобах, що належать членам злочинної групи.

У правопорушників вилучено оргтехніку, що використовувалася для підробки документів, підроблені голографічні захисні елементи, чорнову документацію, підроблені ID-картки резидентів Євросоюзу, а також інші речові докази причетності до протиправної діяльності. Усе вилучене направлено на криміналістичну експертизу.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками частин 1 і 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліція встановлює обставини злочину та інших осіб, які можуть бути причетними до вказаної злочинної діяльності.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata