Силовики починають відмовлятися від участі в розгонах Євромайдану

Силовики починають відмовлятися від участі в розгонах ЄвромайдануСпівробітники спецпідрозділів «Беркута» починають відмовлятися їхати в Київ на розгін мирних демонстрантів. Зокрема, їхати до столиці відмовилися кіровоградські спецназівці.
«Ми прийняли спільне рішення відмовитися від застосування сили до мирних мітингувальників. Незважаючи на погрози і можливі санкції проти нас, весь особовий склад – 220 бійців – відмовилися вантажитися в автобуси. Шість автобусів вночі не виїхали на Київ» , – повідомив один з командирів «Беркута» виданню «Рідний Кіровоград».
За даними видання, за невиконання наказу командирів спецпідрозділу відсторонили від виконання обов\’язків. У той же час в прес -службі УМВС Кіровоградської області спростували інформацію, що стосовно командування « еркута» вводилися якісь санкції. Крім того, за інформацією народного депутата від «Батьківщини » Олександра Бригинця, незгоду з діями свого керівництва висловили також десять бійців оболонського «Беркута». «Слава Оболонському \”Беркуту\” ! Цим десяти, які кинули свої каски і пішли додому, відмовляючись діяти проти власного народу. Оболонь – ти найкраща!» – заявив політик.
Тим часом колишній глава київської міліції, а нині народний депутат від «Батьківщини» Віталій Ярема повідомив, що в столиці сконцентровані практично всі силові структури, що займаються охороною порядку. «Всі області практично спустошені. У ніч на середу в Києві були задіяні максимально всі представники \”Беркута\” і внутрішніх військ: 2000 \”Беркута\” і така ж кількість внутрішніх військ\” , – повідомив він. Ярема відзначає, що на переміщення і функціонування силовиків у столиці витрачаються величезні гроші. У зв\’язку з цим опозиція має намір підняти це питання у Верховній Раді. Нагадаємо, сьогодні вночі правоохоронці витіснили мітингуючих з барикад на Хрещатику, а також спробували взяти штурмом будівлі КМДА та Будинку профспілок. Проте тисячі людей, які сьогодні вранці прийшли на Майдан, змусили правоохоронців відступити. На даний момент силовики сконцентровані в урядовому кварталі, посилено охороняючи Кабінет міністрів і Верховну Раду.

peredplata