Блокування руху вантажівок на «Порубному»: що відбувається зараз у Румунії

 
У Румунії з четверга, 11 січня, тривають протести фермерів та перевізників. Наразі протестувальники продовжують блокувати дороги Бухареста, а також в’їзди до інших великих міст.

Про це повідомляє румунське видання Digi24.ro.

Протестувальники заявили, що пред’явили прем’єр-міністру список із 40 вимог.

Серед вимог протестувальники – можливість отримувати бензин і дизель безкоштовно. Також щоб вантажівки не зважувалися та перевізники не були зобов’язані мати GPS.

Представники уряду були приголомшені вимогами, які вони назвали абсурдними, а після трьох годин обговорень прем’єр-міністр Чолаку розлютився та покинув залу після того, як один із лідерів протестувальників погрожував йому.
“Ви побачите, що станеться, якщо ви не дасте нам те, що ми хочемо, ви знову покличете нас сюди через дві години”, — нібито сказав він. Чолаку відповів: “Я не працюю з погрозами” і покинув переговори, залишивши протестувальників із генеральним секретарем уряду Маріаном Неацу.

Після переговорів у Міністерстві сільського господарства фермери підписали протокол із міністром Флоріном Барбу, яким він зобов’язується вирішити низку претензій.

Під час обговорення з міністром сільського господарства Флоріном Барбу протестувальники також вимагали, щоб зерно з України більше не надходило до Румунії. Вони також попросили, щоб румунські компанії були акредитовані для транспортування пшениці з України.

Нагадаємо, румунські фермери та аграрії сьогодні, 13 січня, почали блокувати рух вантажівок на пункті пропуску “Порубне-Сірет”.

peredplata