Стефан Романів: Закликаємо Світ ввести санкції проти режиму Януковича

Стефан Романів: Закликаємо Світ ввести санкції проти режиму ЯнуковичаМайдан закликає Світ зробити Януковича персоною нон-грата і арештувати активи його урядовців

«Світовий Конгрес Українців через українські громади в різних країнах ЄС, Америки, а також Австралії буде звертатися до урядовців цих країн з вимогою вводити персональні санкції до чиновників та бізнесменів, що вчинили незаконні дії по відношенню до учасників Євромайданів в Україні».

Про це заявив Генеральний Секретар Світового Конгресу Українців, Голова Організації Українських Націоналістів (бандерівців) Стефан Романів під час брифінгу в прес-центрі Штабу Національного Спротиву.

«СКУ мала місію в Україні під час виборів. Наша місія зафіксувала численні порушення і вважає вибори сфальсифікованими. Ми вимагаємо у світової спільноти не визнавати результати цих виборів. Наша позиція – треба не лише міняти виборчу систему, а й всю політичну систему в Україні, інакше ми ніколи не матимемо чесного волевиявлення».

Крім того, Стефан Романів додав, що українство закордоном буде вимагати не лише персональних санкцій проти української влади, якщо вона і далі буде відмовлятися вести діалог з Майданом і порушувати закон, інтереси українського народу й української держави, але й замороження, а також арешт тих активів за кордоном, які були отримані українськими чиновниками і бізнесменами в нечесний спосіб.

Майдан закликав уряд Австралії оголосити Януковича персоною нон-грата

18 грудня активісти Євромайдану, члени громадянської кампанії «Євронаступ», Молодіжного Націоналістичного Конгресу, ОУМ «Спадщина», загонів самооборони Майдану, члени ВО «Батьківщина» провели акцію, якою закликали уряд Австралії ввести персональні санкції проти української влади, зокрема, оголосити Президента Віктора Януковича персоною нон-грата, а також заморозити активи провладних чиновників та бізнесменів, якщо такі активи в Австралії є.

Активісти залишили свої звернення у символічний спосіб – на великому полотнищі українського прапора, який передали Генеральному Секретареві Світового Конгресу Українців, голові Союзу Українських Організацій Австралії, Голові ОУН(б) Стефану Романіву, який на днях передасть його міністру закордонних справ Австралії Джулії Бішоп.

«Міністр закордонних справ пані Бішоп звернулася до мене, аби я допоміг донести позицію мітингувальників на Євромайдані до уряду Австралії. Шляхом нашої сьогоднішньої акції український народ звернувся до австралійських чиновників, до австралійської громадськості і висловив свою чітку позицію щодо того, як в Світі мають приймати українську владу. І не лише в Австралії ми будемо добиватися санкцій проти тих, хто зраджує інтереси України, хто розганяє мирні демонстрації і саджає до тюрми молодь. Українство в цілому Світі буде вимагати санкцій проти режиму Януковича, то є наша спільна справа, ми разом – до кінця, до кінця цієї влади», – зазначив Стефан Романів зі сцени Майдану, отримавши від активістів прапор-звернення.

Насамкінець весь Євромайдан подякував австралійцям, українській громаді Австралії та австралійському уряду за підтримку.

peredplata