Меркель готує Кличка до президентства в Україні – Der Spiegel

Німеччина за кулісами готується до реваншу в боротьбі з Росією за Україну і готує лідера партії \”УДАР\” Віталія Кличка до президентства в Україні. Про це пише німецька видання Der Spiegel.

Видання зазначає, що партія Кличка дуже наближена до керівних органів Німеччини. Крім того, вона отримала статус спостерігача в Європейській народній партії.

Меркель готує Кличка до президентства в Україні – Der Spiegel

\”Штаби партії в Брюсселі і Будапешті готують людей з \”УДАРу\” до роботи в парламенті і забезпечують йому підтримку в створенні партійної структури по всій країні\”, – пише видання.

Крім того Der Spiegel зазначає, що пов\’язаний з партією Ангели Меркель фонд Конрада Аденауера теж допомагає \”УДАРу\”.

\”Тісно пов\’язаний з ХДС Фонд Конрада Аденауера також грає в цій справі важливу роль, а Кличко відкрито звернувся до радників Меркель з прохання забезпечити допомогу цього фонду. Фонд Аденауера вже готує українських опозиційних політиків до того, щоб вони взяли на себе відповідальність в рамках \”програми діалогу\”, – зауважує газета.

Оглядач також зазначає, що депутати від \”УДАР\” минулого тижня побували в Берліні і зустрілися з представниками законодавчої влади з ХДС Ангели Меркель.

Сам Кличко, як пише Der Spiegel, не рідко звертаються за допомогу до федерального міністра з особливих доручень Рональда Пофалли. Німецький посадовець підтримує тісні зв\’язки з опозицією Східної Європи, зокрема в Білорусі.

Видання пише, що Кличко консультується в Паффали щодо того, як правильно реагувати на тиск з боку влади. Крім того, боксер може розраховувати на обережну підтримку в німецькому парламенті.

Der Spiegel пише, що в Німеччині Кличка називають \”протилежністю\” до типових українських політиків, які займалися бійками у Верховній Раді.

Згідно з їхніми оцінками, Кличко не має самовпевненості і він досить послідовний. Однак сам боксер в Німеччині скаржиться, що в Україні він не може балотуватися в президенти через закон, який забороняє це робити громадянам, які мають дозвіл на проживання в іншій країні. Однак Меркель, на думку оглядача, може натиснути на чинну владу в Україні, щоб це стало можливим.

Після цього справа залишиться за Кличко. Однак до того часу його потрібно підготувати і зробити з нього серйозного політика, який би зміг об\’єднати навколо себе опозицію. Що, на думку Der Spiegel, нині й відбувається в Німеччині.

Нагадаємо, що раніше Віталій Кличко наполягав на перевиборах президента у березні 2014 року.
Джерело

peredplata