Євромайданівець, якого покалічив \”Беркут\”, помер у столичній реанімації

Євромайданівець, якого покалічив "Беркут", помер у столичній реанімаціїУ Києві бійці спецпідрозділу \”Беркут\” жорстоко побили 41-річного активіста Євромайдану Павла Мазуренка, який від отриманих травм помер у реанімації.

Після побиття потерпілий повідомив друзів по телефону, що силовики побили його \”за Майдан\”.

Товариш Павла Олександр Бабак розповів кореспонденту \”ЛІГАБізнесІнформ\”, що наряд \”Беркута\” зустрів Павла 18 грудня на вул. Гната Юри дорогою додому. Силовики зупинили активіста, запитали документи.

\”Замість документів у Павла була ксерокопія, з цього зробили висновок – приїхав на Майдан, мовляв, паспорт забрали старші. Зі словами \”як нам набрид ваш Майдан\” троє беркутівців жорстоко побили Павла і залишили на вулиці. Він сам дістався додому. Дружина викликала \”швидку\”. Приїхали, запропонували везти до лікарні. Павло відмовився, бо дорого, думав, обійдеться. Але не обійшлося. Через два дні він помер у реанімації 12-ї лікарні на Підвисоцького\”, – підтвердив товариш Мазуренка.

За його словами, в медустанову прийшов капітан Шевченківського РВВС, тому що в історії хвороби було записано – побитий на Майдані. Взяв свідчення у дружини Лесі, яка розповіла про всі обставини смерті. Тіло направили на судмедекспертизу.

\”Сьогодні судмедексперти встановили діагноз – \”пневмонія\”. Леся – в ​​шоці. Убили людину і списали на пневмонію\”, – обурився товариш загиблого євроактивіста.

За його словами, близькі Павла зараз планують знайти адвоката, щоб юридично можна було довести, що смерть активіста Майдану сталася через побиття, а також щоб знайти винних у побитті, яке спричинило смерть.
.
Джерело

peredplata