Льовочкіна усунули від впливу на інформаційну політику влади, – ЗМІ

У глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна важкі часи. Він фактично позбувся всіх своїх повноважень у канцелярії президента, а з минулого тижня і впливу на інформаційну політику «першої кнопки країни» – телеканалу «Інтер».

Минулого тижня з’явилася новина, що канал покинули екс-радник Льовочкіна Ігор Шувалов, а також члени його команди Лаврентій Малазонія і Назим Бедиров.

До останнього часу вони курували роботу компанії «Національні інформаційні системи» (НІС, входить в Inter Media Group і займається виробництвом інформаційних програм для каналів медіа-групи, в тому числі і для «Інтера»). Тепер роботу НІС буде безпосередньо курувати Ганна Безлюдна, директор з розвитку Inter Media Group.

Крім того, з середини грудня Льовочкін позбувся впливу і на інформаційну політику адміністрації президента. Тепер ці питання в АП курує Юрій Чмир, якого 16 грудня Віктор Янукович призначив заступником Льовочкіна.

Відразу два співробітника АП на умовах анонімності розповіли INSIDERу, що Чмирь підпорядковується Льовочкіну лише формально і має прямий доступ до президента. «До призначення Чмиря у Сергія Льовочкіна залишалася чверть його повноважень, тепер же він фактично позбувся важелів впливу на роботу АП», – говорить чиновник АП.

Льовочкін вже давно не має впливу на кадрову політику АП, яку курує його заступник Сергій Ларін, а також на підготовку ключових проектів законів – цим займається радник президента Андрій Портнов. Як і Чмиря, їх прийнято вважати «людьми президента».

Як повідомляв INSIDER, після початку Євромайдану 21 листопада «Інтер», як кажуть, «без купюр» висвітлював акції протестів.

Однак, за словами одного з співробітників, що звільнився з «Інтеру», кілька тижнів тому інформаційна політика телеканалу різко змінилася.

«Нам сказали знімати осіб на Євромайдані і кадрувати їх у сюжет про Антимайдан, щоб показати там нормальних людей», – розповів співрозмовник INSIDER.

«Крім того, президент висловив приватне невдоволення сюжетом про те, як діти грають у «Беркут». Він заявив, що діти в такі ігри грати не можуть, а нас обізвали хитро… ми революціонерами», – додав співробітник «Інтеру».

А в середу журналістам не дозволили пустити у випуски новин сюжет, в якому стверджувалося, що один з підозрюваних у побитті журналістки Тетяни Чорновіл – родич полковника міліції, повідомляє Daily.net.

peredplata