Януковича «вимітали» з прикарпатської резиденції

Учора, 9 січня, в селі Гута поблизу президентської резиденції «Синьогора» активісти громадської ініціативи «Франківська хартія» влаштували екологічну різдвяну акцію «Очистимо Прикарпаття від Януковича!».

Учасники прийшли під резиденцію з мітлами та влаштували біля пропускного пункту символічне прибирання території. Про це повідомляє ZIK.

Окрім віників та мітел люди принесли з собою плакати з вимогами повернути резиденцію «Синьогора» дітям. Також на деяких був надпис «Віктор, це перебор» та «Вітя, чао».

За словами активістів «Франківської хартії», наступним об’єктом зневаги буде офіс Партії Регіонів.

Крім того, під час акції була прийнята резолюція. У ній йдеться, що за три роки президентства Януковича в реконструкцію та утримання «Синьогори» вкладено понад чверть мільярда гривень. Для порівняння, це в сім разів більше, ніж витрачається на охорону здоров’я в Богородчанському районі, на території якого розташована резиденція.

Також активісти висунули ряд вимог до Президента:

1. Відправити у відставку Кабінет міністрів України на чолі з Прем’єр-міністром Азаровим М.Я., який довів Україну до кризового стану, а також зірвав укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

2. Призначити Прем’єр-міністра України та членів уряду, яким доручити відновити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

3. До 30 січня 2014 року підписати від імені держави Україна угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством і його державами.

4. Притягнути до відповідальності винних у побитті учасників мирних протестів 30 листопада, 1 та 11 грудня 2013 року.

5. Припинити переслідування активістів мирних протестів.

6. Повернути у користування громадянам України президентські резиденції, в тому числі резиденцію «Синьогора», з метою перетворення їх на заклади соціальної сфери.

7. Призначити дострокові президентські та парламентські вибори.

peredplata