У селі Лопатово Сокирянського району зґвалтували малолітню дитину

Підозрюваний каже, що мав проблеми статевих контактів з жінками.
За повідомленням начальника карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Руслана Домніцака, факт про задоволення статевої пристрасті неприроднім способом з малолітнім хлопчиком було задокументовано вчора, 18 липня, під час проведення заходів оперативно-профілактичного характеру спільно з працівниками районної служби в справах дітей. Здійснюючи перевірку отриманої інформації, правоохоронці з’ясували, що 16 липня на подвір’я до місцевого мешканця 1989 року народження зайшов сусідський 6-річний хлопчик. Молодий чоловік змусив дитину зайти до помешкання та вступити з ним в статевий контакт. При цьому він, погрожуючи малому, задовольнив свою статеву пристрасть неприродним способом. Характерно, що дитина нічого про це не розповіла вдома батькам. Якби мати підозрюваного випадково не «проговорилася» знайомим – мовляв, повернувшись додому, застала в хаті роздягненими і дорослого сина, і хлопчика-сусіда, факт насилля над дитиною так і залишився б не зафіксованим.

Наразі за цим фактом триває перевірка та експертиза. 24-літній неодружений хлопець, котрий посягнув на честь малолітнього, в селі характеризується позитивно, як і його родина. Ніколи не потрапляв до поля зору міліції, неконфліктний, не зловживав алкоголем. Він офіційно не працював, зате працював час від часу в селі у сусідів, виконуючи тимчасові роботи та таким чином заробляв собі на прожиття. Правоохоронцям зізнався, що мав перший сексуальний «традиційний» досвід не без проблем, тому тримався осторонь осіб жіночої статі.

Наразі його не затримано. Згідно чинного законодавства міліція не має права затримувати особу, яку не застали під час вчинення злочину, тобто «на гарячому». Але вже до кінця нинішнього дня доля хлопця вирішиться. Якщо вину його буде доведено, ч. 3 ст.153 КК України передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років.

peredplata