Новини з фронту

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Крім теплого літнього сонця й ласкавого моря є сьогодні ще й гарні новини з фронту, які також зігрівають і тішать душу…
Біля села Липці (Харківський напрямок) українська арта просто випалює до тла усю військову техніку РФ. А поблизу Кліщіївки (Донецький напрямок) ЗСУ повернули раніше втрачені позиції.
“На Харківському напрямку таке враження, що командирам бригад розв’язали руки, скасували всі погодження й обмеження на будь-яку бойову активність і ЗСУ жорстко нищить в хлам усе що рухається і має обриси російської техніки”, – пише експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк, коментуючи ситуацію на передовій. “Ворожа операція російського угруповання “Сєвер” остаточно загрузла на півночі Харківської області, де ворог створив собі ділянку, яка замість того, щоб притягувати туди резерви ЗСУ, як “чорна діра” засмоктує війська агресора”, – пише Віктор Кевлюк.
Приміром Вовчанськ для РФ вже остаточно перетворився на недосяжну мету, а логістика в Білгородській області через підвищену активність ЗСУ стала паралізованою для ворожих водіїв, які підвозять зброю, боєприпаси і харчі російським солдатам групи “Сєвер”.
Taм, серед руїн Агрегатного заводу у Вовчанську в цілковитому оточенні і далі перебувають сотні російських агресорів 83-ї ОДШБр, і, за певними даними, серед оточених перебуває велика частина загону росiйських неонацистів “Русич”, на яких дуже чекає українське правосуддя.
На завершення допису узагальнюю деякі висновки воєнних експертів:
– росіянам не вистачає людей;
– РФ не має резервів на Харківському напрямі, а перекинути з інших не дозволяє обстановка, там потрібніше;
– утримувати плацдарм у Липцях надто дорого, і раціональне рішення цього рівняння – догляд;
– відсутність прогресу під Вовчанськом незабаром стане такою ж витратною, як і в Липцях.
“Напрошується висновок: якщо протягом місяця на напрямі не буде прогресу, суто з матеріально-ресурсних міркувань противнику доведеться відвести угруповання “Сєвер” назад у Білгородську область. А там наша авіація і далекобійні ракети мають їх остаточно знищити”.

peredplata

Залишити відповідь