Тимошенко дала поради, що робити з \”неодиктатурою\”

Юлія Тимошенко заявляє, що голосуванням у Верховній Раді 16 січня провладні депутати вчинили злочин і остаточно ліквідували парламентаризм.

Тому у своїй заяві екс-прем’єр закликає опозицію вимагати через суд визнати ці голосування недійсними, а також провести самостійне розслідування фальсифікацій під час них.

\”16 січня 2014 року у Верховній Раді відбулося \”ухвалення\” законів без самого факту результативного голосування за них. Це не лише очевидний злочин, за який, коли прийде час, усі винні понесуть кримінальну відповідальність, це ще й остаточна ліквідація українського парламентаризму\”, – заявила Тимошенко.

Вона переконана, що \”всі ці події в парламенті санкціоновані Віктором Януковичем\”.

\”Сьогодні він, свідомо вбивши парламентаризм, зробив ще один вагомий крок до встановлення в Україні реальної неодиктатури\”, – завила Тимошенко.

На думку Тимошенко, опозиція тепер повинна направити відкриті листи Віктору Януковичу та Володимиру Рибаку з вимогою не підписувати ці законопроекти, додавши юридичні докази цих фактів, підтвердивши їх \”якісними відеозаписами\”.

Якщо ці закони все ж будуть підписані, Тимошенко закликає опозицію передати до Генпрокуратури \”юридично мотивовану заяву про злочин Януковича, Рибака, Калєтніка, Олійника та інших причетних і домогтися внесення цієї заяви до Єдиного реєстру кримінальних розслідувань\”.

\”Я прошу опозицію негайно передати до суду скаргу про те, що 16 січня у Верховній Раді було сфальсифіковано процес ухвалення законів з вимогою визнати ці голосування недійсними. До скарги необхідно додати переконливі відеодокази фальсифікацій голосування та наполягти на винесенні постанови суду щодо призупинення процесу підписання цих законів до моменту розгляду справи в суді\”, – закликала лідер \”Батьківщини\”.

Тимошенко просить опозицію цю судову справу \”провести через усі інстанції національної системи судочинства\” і передати до Європейського суду з прав людини як пріоритетну.

\”Незалежно від того, що робитимуть українські суди та Генеральна прокуратура для зупинення процесу нелегітимного голосування у Верховній Раді (скоріше за все вони будуть покривати цей злочин), я прошу опозицію негайно створити громадську публічну слідчу комісію зі знаних правознавців України, яка разом із журналістами публічно дослідить факт фальсифікації 16 січня голосування у Верховній Раді та зробить свій публічний висновок щодо цих подій зі справедливими вимогами до органів української влади\”, – заявила вона.

Цей експертний висновок може знадобитися в Європейському суді, наголосила Тимошенко.

\”Я прошу опозицію разом із громадянським суспільством діяти невідкладно та рішуче, бо ми захищатимемо не закони, над якими 16 січня познущався Янукович, а український парламентаризм, який є останньою барикадою перед остаточним встановленням неодиктатури\”, – заявила вона.
УП

peredplata