Прокурор Чернівецької області каже, що слідство має беззаперечні докази вини Коломійця

Прокурор Чернівецької області Павло Павлюк прокоментував розслідування резонансної справи проблокування Чернівецької міської ради 2 грудня.

– Наразі достеменно встановлено людину, яка закликала до блокування міської ради, яка підбурбвала студентів до цих дій. Є одна особа, участь якої підтверджена беззаперечно. Це Олексій Коломієць. У нас є докази, які підтверджують вину в організації цього злочину.

Студенти кажуть, що взагалі не розуміли, що відбувається. Тому пішли на поводу в цієї особи, яка скористалася загальним настроєм і підбурювала їх. Тому відбулося блокування.

Вийти з зали через другі двері, за словами прокурора області, депутати не могли, бо вони були зачинені.

– Вони (організатори блокування) намагаються уникнути кримінальної відповідальності, але блокування не може бути мирним. Це не мирна акція. Це злочин. За цей злочин требе буде нести відповідальність, – наголосив прокурор.

Прокурор також запевнив, що затримувати О.Коломійця до суду наразі ніхто не буде. Бо цього не передбачає тяжкість скоєного ним злочину.

Відкликання підписів депутатів з-під заяви про блокування також нічого не змінить.

– Чесно кажучи, сказав прокурор, оці відкликання підписів викликають у мене посмішку. Депутати – це ж не маленькі діти. Якщо вони підписують заяву, то прекрасно розуміють, що підписуть. Тому відкликання – це політичний хід.

Для кваліфікмції цього злочину наявність чи відсутність підписів тих чи інших депутатів не обов\’язкова. Ми говоримо про блокування громадської установи.

Закон про так звану амністію до учасників євромадану в даному випадку не може бути застосовано. Він суперечить нормам чинного законодавства. Його неможливо застосувати без внесення змін у закони.
Buknews

peredplata