Формуймо народний уряд

Формуймо народний урядХотів би звернутися до лідерів опозиційних партій.

Друзі, ні нам, ні вам ділити немає чого. Ніхто зараз не має права думати ні про вибори президента, ні про своє політичне майбутнє, бо в такій країні, яку будує Янукович, його не буде ні в кого з нас. Країна в небезпеці, війну оголошено кожному громадянину України і все це дуже серйозно.

Пишу публічно, не для того, щоб покритикувати, а щоб запропонувати і допомогти.

Вважаю, що нам з вами потрібно:

1. Спільно координувати роботу не фракцій, а сформувати в неділю уряд на перехідний період, депутати парламенту в свою чергу повинні всі кожний день збиратися на Майдані, формувати повістку дій уряду перехідного періоду.

Уряд повинен обратися з числа тих, хто з силою волі, є авторитетним і стійким. Потрібно призначити найавторитетніших керівників по областях, але не по партійній квоті, а знову ж таки – найавторитетніших лідерів областей, за якими піде народ. Підкреслюю – стійких і авторитетних, без партійних квот по всій вертикалі.

Як я вже сказав – ділити нам нічого.

2. З незрозумілих мені причин, від початку Майдану жодного разу ніхто не запропонував зібратися у широкому форматі. Маю на увазі, усіх опозиційних нардепів, позафракційних депутатів і непарламентських активістів рівня Юрія Луценка. Хочу нагадати, що за відставку Азарова проголосувало 186 народних депутатів. А це – дуже не мала сила. Якщо до цієї цифри додати наших помічників, то це, мовою військових, уже буде гвардія, здатна виконувати серйозні задачі і на вулиці також.

Тому пропоную конкретно усім нам зібратися в суботу, або в неділю вранці, показати народу свою єдність, усім разом вийти на Майдан з єдиним планом дій, затвердити його на Народному Віче і в ту ж хвилину приступити до його виконання.

Вважаю, що на такі збори потрібно запрошувати усіх, в тому числі Анатолія Гриценка і таких радикальних політиків як Соскін. Давайте забудемо, хто кому подобається, а хто кому – ні. Ми зараз не маємо права на емоції і з’ясування стосунків. Потрібно негайно рятувати країну!

Віктор Балога

peredplata