У Чернівецькій області затримали двох буковинців, підозрюваних у організації та сприянні нелегальному трансфері чоловіків за кордон

Фігуранти допомагали трьом чоловікам призовного віку потрапити до Республіки Румунія, оминувши офіційні пункти пропуску. Вартість «квитка» за кордон становила від 4500 доларів США до 5000 євро. Поліцейські перекрили черговий канал переправлення військовозобов’язаних осіб за межі території України та повідомили буковинцям про підозри у вчиненні кримінального правопорушення. 

26 липня цього року співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції та Державної прикордонної служби України викрили і задокументували протиправні дії двох буковинців, які сприяли у незаконному переправленні чоловіків до сусідньої держави.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 24-річний житель Дністровського району та 22-річний житель Чернівецького району, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, організували схему незаконного збагачення.

Фігуранти підшукали трьох «туристів» та відповідно до попередньо узгодженого плану, на автомобілі «Volkswagen Passat», доправляли їх до лінії розмежування з Республікою Румунія. Сума «зеленого коридору» коливалася від 4500 доларів США до 5000 євро з особи.

Правоохоронці затримали буковинців, під час транспортування «клієнтів», у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata