Український народе! Дорогі буковинці!

Український народе!  Дорогі буковинці!Звертаюся до Вас у ці тривожні, героїчні дні з проханням не бути байдужими, не стояти осторонь подій, які відбуваються у столиці України місті Києві.

Злочинна влада перейшла «Рубікон крові». Вона нехтувала вимогами людей на Майданах два місяці. Вона била студентів. Кров’ю обагрила свої руки. Ідеологічні натхненники і поводирі з партії регіонів та комуністи 16 січня 2014 року вирішили запровадити в Україні диктатуру. Народ повстав! Бо має на це право. Не купка провокаторів сьогодні на барикадах, а мільйони людей. Це влада і її партія та КПУ є провокаторами. То Янукович, Азаров, Папієв і Михайлішин підштовхують народ братися за каменюки і знищувати ненависну владу донецьких зеків.

Сьогодні на барикадах у Києві вирішується доля України. Або ми їх разом зметемо з нашої землі, або вони нас будуть гнобити ще багато років.
Звертаюся до тих, хто має здорове тіло, міцну статуру і силу духу їхати на Київ. Ставайте до лав борців за волю! Беріть з собою теплий одяг, зручне взуття, харчі.

Зголошуйтеся до представників опозиції на майданах міст і сіл Буковини, в офісах опозиційних партій та громадських організацій.
Майдан потребує допомоги всім, чим можна.

Хто має можливість допомагати теплим одягом і взуттям — допомагайте одягом і взуттям. Хто пече хліб, допомагайте хлібом, хто доїть корів – молоком. Хто робить ковбаси – ковбасами. Хто шиє куртки – куртками. Хто шиє чоботи – чоботами. Хто готує ліки – ліками. Хто володіє словом – добрим словом.

Звертаюся до підприємців і бізнесменів: Ви першими відчуваєте всі «принади» захланної влади, яка обклала вас податками гласними і негласними. Допоможіть Майдану перемогти, і народ допоможе вам жити й працювати цивілізовано, по-європейськи.

Звертаюся до лікарів: на Майдані потрібні Ваші знання і руки. Влада калічить людей, кидаючи їм під ноги шумові гранати, обливаючи водою у 10-градусний мороз та стріляючи пластиковими кулями. Їдьте на допомогу!

Звертаюся до власників аптек та фармацевтів. На Майдані потрібні ліки, перев’язочний матеріал та хірургічне обладнання. Допомагайте!

Водії і власники авт, тракторів і т. д. Зголошуйтеся до штабів опору і допомагайте відвозити людей на Київ чи блокувати відправлення до столиці внутрішніх військ та «Беркуту».

Міліціє! Ставай на захист свого народу, а не злочинної влади. Не виконуйте антилюдських наказів. Не вбивайте і не калічте людей. На майданах і на барикадах можуть бути ваші батьки, брати і сестри.

Окремо звертаюся до двох депутатів-регіоналів, котрих вибрали до ВР, — Артема Семенюка та Геннадія Федоряка. Вимагаю відкликати свої голоси під злочинними законами 16 січня. Разом з опозицією надалі голосуйте так, як це потрібно українській нації, а не сім’ї донецького зека.

Звертаюся до депутатів усіх рад на Буковині із закликом негайно зібрати позачергові сесії, на яких визнати закони 16 січня державним переворотом в Україні. Водночас:
– висловити недовіру Януковичу, Азарову, ВР, уряду, ОДА, РДА;
– оголосити закони ВР від 16 січня нечинними на територіях міст і сіл Буковини;
– заборонити органам влади, правоохоронцям, прокурорам, суддям, СБУ виконувати ці закони;
– розпочати формування загонів народної самооборони;
– припинити переслідування активістів Майданів;
– почати формування органів влади народної довіри.

Залишаю за собою право на будь-які форми протесту для збереження дії Конституції України та повалення антинародного режиму Януковича-Азарова-Папієва.

Петро Кобевко

peredplata