Ще одна громада на Буковині вирішила перейти з УПЦ МП до ПЦУ

 

Фото надав Віталій Мензак

На Буковині ще одна громада вирішила перейти з УПЦ МП до ПЦУ.

Про це кореспондентам molbuk.ua повідомив священник Віталій Мензак.

Таке рішення ухвалила парафіяльна громада храму Успіння Пресвятої Богородиці села Прилипче Кострижівської громади Чернівецького району (колишній Заставнівський район).

“Громада вирішила, згідно законодавства, реалізувати своє право змінити підпорядкування і приєднатися до Православної Церкви України. Тому сьогодні, першого липня, відбулися парафіяльні збори щодо зміни юрисдикції. На зборах зареєстрували 127 парафіян. Це доленосне рішення підтримали одноголосно усі 127 присутніх. Жодного голосу “проти”, – зазначає Віталій Мензак.

Релігійна громада готує документи до подання в Чернівецьку ОВА на реєстрацію.

“Заставнівщина веде перед по переходах у лоно рідної Православної Церкви України. Це вже восьма парафія від початку повномасштабного вторгнення московитів в Україну. Дякуємо громаді за свідоме рішення, а також Заставнівському відділенню поліції за уміло проведені безпечні заходи”, – додав священник.

Додамо, що у колишньому Заставнівському районі найбільше храмів в області перейшли за всі роки з УПЦ МП до ПЦУ. Зокрема, це зробили у селах Добринівці, Боянчук, Горошівці, Юрківці, Вербівці, Товтри, Бабин, Хрещатик, Задубрівка, Погорілівка, Чорний Потік, а тепер і у селі Прилипче.

Нагадаємо, у селі Задубрівці на Буковині священник УПЦ не впустив до храму тіло військового.

peredplata