Педро, а ти вже в Києві? Ще ж учора балакали у Брюсселі…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Із того дводенного самітy ЄС, котрий тривав у Брюсселі я вам не все все розповів. Було забагато всього. Намагався акцентувати увагу на питаннях, які стосувалися України в першу чергу. Але разом з тим я звернув увагу на натовпи журналістів з Іспанії. Усюди було чути іспанську мову…
 
Річ у тім, що вчора був останній день президентства Швеції у Євросоюзі. Наступним президентом у ЄС на подальші півроку буде Іспанія. І от приємний сюрприз. У перший день президентства Іспанії в ЄС її прем`єр Педро Санчес сьогодні прибув до Києва. Дуже гарний, прекрасний дипломатичний реверанс в бік України.
Київ перетворюється у політичну Мекку. Неначе політики тепер замість Ватикану їдуть за благословенням у столицю України. Це круто!
 1 липня, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес прибув до Києва, першого дня головування його країни в Раді ЄС.
“Вже у Києві. Я хотів, щоб перший захід головування Іспанії у Раді ЄС був в Україні разом із Володимиром Зеленським. Всю європейську солідарність я передаю вашому уряду та парламенту”, – заявив прямо на пероні київського вокзалу Педро Санчес. “Ми підтримуватимемо український народ, доки до Європи не повернеться мир”, – додав Санчес.
Аж мурашки по тілу. Педро, ти молодчина!

peredplata