Девід Кремер: США мають ввести санкції проти президента Януковича

Президент американської організації Freedom House Девід Кремер заявляє, що США мають ввести санкції проти президента Януковича.

Про це Кремер сказав в інтерв\”ю \”Голосу Америки\”.

\”Віце-президент Байден має потелефонувати Януковичу і сказати, що якщо застосування сили не припинеться, то він очолить список людей, проти яких США накладуть санкції. Прийшов час не просто розглядати питання накладення санкцій, а зробити це\”.

\”Санкції проти міністра внутрішніх справ, генерального прокурора, депутатів, які ухвалили закони минулого тижня, які обмежуть права громадян, на волевиявлення аж до самого президента та його оточення. США попереджали про наслідки в разі застосування сили. Прийшов час, щоб українська влада відповідала за свої дії\”, – сказав Кремер.

Він також виступив за направлення до України спеціального посланника США високого рівня на кшталт сенаторів МакКейна, Мерфі або Кардина.

\”Захід має стати на захист тих, хто виступає проти антидемократичних дій Партії регіонів. Вони повинні відповісти за свої дії\”, – додав Кремер.

Кремер є колишнім заступником державного секретаря США. Зараз він входить до кола осіб, які причетні до вироблення позиції уряду США щодо України.

УП

peredplata