В Европі кажуть, що треба призупинити підписання Угоди про асоціацію з Україною

Європейська народна партія та її президент Вільфред Мартенс рішуче засуджують рішення Печерського районного суду про призначення Юлії Тимошенко покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

\”Нажаль, в судовому процесі проти Юлії Тимошенко мали місце постійні порушення прав людини, а поведінка судді продемонструвала, що суди в Україні не є незалежними й використовуються для усунення політичних опонентів\”, – йдеться в заяві Вільфреда Мартенса.

\”Цей судовий процес та рішення суду є ганебними для країни, яка має європейські прагнення та амбіції щодо підписання Угоди про асоціацію. Обіцянки президента Януковича європейським лідерам звільнити політичних в’язнів та дати їм змогу брати участь у виборах не були дотримані, що значно ускладнює співпрацю ЄС з українською владою\”, – наголосив президент ЄНП.

\”Без сумніву, я обговорюватиму стан демократії та прав людини в Україні під час наступного саміту ЄНП, щоб прийняти рішення, чи продовжуватимемо ми з Угодою про асоціацію. Але після сьогоднішнього рішення суду, я думаю, ми повинні призупинити підписання цієї угоди з Україною\”, – додав Президент Мартенс.

Як відомо, сьогодні Печерський районний суд міста Києва в особі судді Родіона Кірєєва виніс ухвалу про визнання Юлії Тимошенко винною у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у вигляді 7 років позбавлення волі без подальшого права протягом трьох років обіймати державні посади.

peredplata