Буковинська Народна рада по-справжньому буковинська

Буковинська Народна рада по-справжньому буковинськаЗвернення
Народної ради Буковини до буковинців

Шановні краяни!
Згідно зі ст. 5 Конституції України, джерелом влади в Україні є народ.

Відставки послідовників режиму сьогодні вимагали у спільному вигуку пенсіонери і митці, підприємці і студенти, науковці і депутати, мирні бабусі. Провладна більшість обласної ради спромоглася лише заявити (навіть не рішенням сесії!) про «глибоку стурбованість» ситуацією в країні, жодним словом не згадавши ні загиблих у результаті протистояння влади і народу, ні потерпілих, ні жорстокі безчинства силовиків режиму. Події в країні провладні депутати оцінили як «драматичні», в той час як сім забраних протистоянням життів, які має Україна сьогодні – це вже не драма, це трагедія. Ставленик злочинної влади Михайло Папієв жодних аргументів здорового глузду не почув, перемовини з ним результату не дали, врешті він ганебно втік від громади.
Область не може бути залишеною напризволяще, некерованою і паралізованою. Тож оперативно було створено дорадчо-консультативний орган, який може і мусить здійснювати нагляд за законністю діяльності органів влади і місцевого самоврядування, покинутих керівництвом. Це міжфракційне об’єднання Народна рада, до якого увійшли опозиційні депутати обласної ради, представники громадських організацій.
Наразі Народна рада перебуває в приміщенні обласної ради і обласної державної адміністрації, яке є комунальною власністю і належить громаді. Члени Народної ради перебувають тут відповідно до права депутатів. У приміщенні належний порядок, громадяни цілодобово приходять до депутатів – у тому числі, й двох народних депутатів – на прийом. Жодних мародерських, хуліганських, незаконних дій тут не може бути. Ненавмисно пошкоджене під час акту народного обурення майно (йдеться винятково про вхідні двері – інших пошкоджень будівля і інтер’єр не зазнали) найближчим часом буде відновлене коштом народних депутатів.
Ще вдень, після втечі горе-керівника ОДА, Народна рада закликала працівників державної установи поновити робочий процес наступного робочого дня. Ця позиція Народної ради була доведена до керівника апарату обласної ради. Народна рада закликає державних службовців у суботу, 25 січня, яка є робочим днем, і в наступні дні без жодних пересторог виходити на роботу і виконувати свої обов’язки. Робота обладміністрації не блокується, Народна рада у повсякденну, поточну діяльність чиновників державної влади не втручається, її функція – спостереження і нагляд, недопущення незаконних дій.
Народна рада просить вибачення за незручності, доставлені простим працівникам державної установи. Влада народу не чинить перешкод функціонуванню необхідної частини державного апарату – вирішенню невідкладних питань, проходженню обов’язкових платежів тощо. Держава має служити людям.

24 січня 2014 року

peredplata