СОРАТНИК МЕРКЕЛЬ УЖЕ ПРОПОНУЄ САНКЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНСЬКИХ ЧИНОВНИКІВ

Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Карл-Георг Веллманн пропонує заборонити безвізовий режим для власників українських дипломатичних паспортів.
Про це йдеться в його заяві, яка є в розпорядженні Української правди.

На думку пана Веллманна, після вироку Тимошенко \”Україна на один крок віддалилась від європейської перспективи\”.

\”Асоціація з ЄС та Угода про вільну торгівлю перемістились, з точки зору Бундестагу, в далеке майбутнє. Всі знаки вказують на те, що вирок було винесено виключно з політичних мотивів\”, – йдеться в заяві.

\”Країни Європейського Союзу повинні вжити відповідні заходи. В рамках цього процесу, потрібно знову ввести візовий режим для власників дипломатичних паспортів\”, – наголосив він.

Як відомо, дипломатичними паспортами в Україні користуються високопосадові чиновники та народні депутати. З цими паспортами вони можуть відвідувати країни Шенгенської зони без візи.

На думку німецького депутата, рішенням проти Тимошенко Україна завдала удару ще й по своїй інвестиційній привабливості.

\”Німецький парламент з великою стурбованістю слідкує за подіями в Україні. Найбільшою перешкодою для іноземних інвестицій в Україні є судова влада, яка не є незалежною і піддається політичному та комерційному тиску\”.

\”Сьогоднішнє рішення є досить болісним для України, оскільки західні компанії побоюються відсутності верховенства права та посилення політичного впливу. У такі країни інвестиції не вкладають\”, – зазначив пан Веллманн.

Як відомо, лідером Християнсько-демократичного союзу, який представляє Карл-Георг Веллманн, є канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Німецький уряд в своїй заяві різко розкритикував вердикт, яким Тимошенко було засуджено до семи років ув\’язнення.

peredplata