В Україні заборонили офіси в квартирах

В Україні заборонили офіси в квартирахРозміщені в колишніх квартирах перукарські, аптеки, магазини та нотаріальні контори тепер виявляться поза законом. Як передає \”Ділова столиця\”, минулого тижня Верховна Рада заборонила використання житлових приміщень для виробничих потреб.

Раніше норми Житлового кодексу забороняли надавати в житлових будинках приміщення лише для промислових потреб. Оновлена версія кодексу встановлює заборону на надання квартир також для виробничих потреб. Так, нововведення дозволить ліквідувати в колишніх квартирах як офіси, аптеки, перукарні, так і відділення банків, і магазини.

\”Фактично розміщення в квартирах аптек, магазинів, перукарень, нотаріальних і юридичних контор, а також інших організацій після вступу в силу поправок до Житлового кодексу буде визнано незаконним\”, – уточнила віце-президент Ліги експертів України Світлана Бовсуновськая.

При цьому хто ж займеться виселенням комерційних структур з житлових будинків і хто зможе ініціювати дане рішення питання, новим законом не обговорюється.

Юристи говорять, що максимум, чого варто побоюватися власникам таких офісів, це штрафів. Так як \”провина\” у вигляді розміщення офісу в квартирі назвати важким не можна, то, ймовірно, штрафи будуть невисокими. Інша справа, що застосовуватися ці штрафи можуть необмежену кількість разів.

Між тим, нововведення допоможуть податківцям, адже вони зможуть виводити з тіні доходи орендодавців, які здають квартири в оренду під офіси та магазини, часто не переводячи житло в нежитловий фонд.
Джерело

peredplata