Фірташ дав зрозуміти, що держава залежить від таких як він

Фірташ дав зрозуміти, що держава залежить від таких як він«Ми створюємо робочі місця, ми сплачуємо податки, ми експортуємо продукцію, ми забезпечуємо приток валюти у країну, і тут держава залежить від нас». Про це заявив Дмитро Фірташ на засіданні Федерації роботодавців України (ФРУ), присвяченому підготовці об’єднання українських організацій роботодавців, повідомляє прес-служба ФРУ.

На засіданні прийнято рішення про проведення об‘єднавчого з‘їзду українських організацій 29 листопада призначено проведення. Об‘єднання повинно відбутись на базі Федерації роботодавців України (ФРУ).

За словами Фірташа, роботодавці повинні максимально консолідувати свої зусилля та можливості для подолання сучасних економічних викликів, які стоять перед Україною. Серед основних завдань він назвав захист національного виробника, розвиток внутрішнього ринку та створення нових робочих місць в Україні.

«В теперішній непростій економічній ситуації Україна як ніколи потребує сильної підтримки з боку бізнесу. Ми створюємо робочі місця, ми сплачуємо податки, ми експортуємо продукцію, ми забезпечуємо приток валюти у країну. І тут держава залежить від нас. Тому ми повинні грати активну роль у економічному піднесенні нашої країни», – наголосив Фірташ.

За його словами, держава також повинна захищати інтереси українських виробників за кордоном.

«Держава повинна лобіювати інтереси українських експортерів. Тому що ми піднімаємо добробут нашої країни», – вважає Фірташ.

Він зауважив, що уряд йде назустріч українським роботодавцям. Зокрема, підписана генеральна угода про співпрацю з МЗС України, а найближчим часом пройдуть предметні перемовини українського бізнесу з діловими колами Індії та Китаю. Також йде робота над угодами про співпрацю з Державною митною службою, антимонопольним комітетом України, Державною податковою адміністрацією України.

За словами Фірташа, для покращення координації співпраці бізнесу та держави необхідно консолідувати рух роботодавців.

Наразі в Україні існує більше 20 всеукраїнських галузевих та міжгалузевих організацій роботодавців. Планується, що після їх об‘єднання Федерація роботодавців України буде представляти інтереси підприємств, на яких працюють більше половини зайнятих у реальному секторі економіки України.

Учасники засідання Ради ФРУ прийняли рішення про прийняття у Федерацію десяти нових членів. Серед них – Всеукраїнська асоціація роботодавців, «Укрлегпром», об‘єднання роботодавців металургів, роботодавців гірняків, працівників медичної та мікробіологічної промисловості України та інші. Асоційованими членами ФРУ стали асоціації «Укравтопром», «Виноградарі та винороби України», Національна асоціація цукровиків, Всеукраїнська організація деревообробної промисловості. Таким чином, за останній рік новими членами ФРУ стали 18 організацій.

Як повідомлялось, у српні Фонд держмайна поскаржився, що Фірташ безкоштовно експлуатує державні об\’єкти. Зокрема, використовує Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат без договорів оренди.

Нагадаємо, Фірташ є власником великих хімічних підприємств в Україні, Естонії і Таджикистані. Також бізнесмен інвестує у фінансовий сектор та нерухомість.

Основні активибізнесмена зосереджені в хімічному секторі. Зокрема, в Україні йому належать ВАТ \”Азот\” (Черкаси), ПАТ \”Сєвєродонецьке об\’єднання \”Азот\”, ПАТ \”Концерн \”Стирол\” (Горлівка Донецької обл.) та ВАТ \”Рівнеазот\”.

До активів Фірташа також відносяться \”Кримський титан\” (Армянськ, АРК, належить 50% -1 акція), його філії \”Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат\” (Житомирська обл.) та \”Вільногірський гірничо-металургійний комбінат\” (Дніпропетровська обл. ); ВАТ \”Кримський содовий завод\” (КСЗ, Красноперекопськ, АРК), банк \”Надра\” (Київ).

За межами України бізнесменові належать заводи: \”Нітроферт\” (Естонія) та \”Таджиказот\” (Таджикистан).

Раніше повідомлялося, що президент Віктор Янукович підписав закон, який дозволяє приватизаціюпевних титанових підприємств.

Нещодавно патріарх Кіріл нагородив Дмитра Фірташа орденомРПЦ Преподобного Серафима Саровського другого ступеню.
Джерело

peredplata