Москаль: влада готує спецоперацію зачистки Євромайдану за участі 10 тисяч силовиків

Депутат від \”Батьківщини\” Геннадій Млоскаль повідомив, що за інформацією з МВС, влада готує для зачистки місцевості від мітингуючих спецоперацію \”Хвиля\” із залученням близько 10 тисяч силовиків\”.

Про це повідомляє прес-служба політика.

Він каже, що до нього, як до голови ТСК Верховної Ради щодо розслідування діяльності силовиків та окремих посадових осіб під час масових акцій з 21 листопада 2013 року, надійшла інформація від високопоставлених офіцерів МВС.

За їхніми словами, офіцери брали участь у спільних навчаннях із антитерористичним центром СБУ.

Вони зазначили, що захоплення активістами громадської організації \”Спільна справа\” об’єктів стратегічного значення (МінАПК, Мінюст, а також спроба захоплення Міненерго) стало приводом для розробки і проведення найближчим часом двох спецоперацій.

Одна з них – під кодовою назвою \”Хвиля\” – нібито буде виконуватися силами МВС (усі підрозділи, насамперед ті, що мають диверсійно-штурмову підготовку – \”Омега\”, \”Ягуар\” тощо із можливим залученням окремих штурмових загонів підрозділів Держприкордонслужби).

\”Мета \”Хвилі\” – зачистка місцевості, що зараз контролюється протестувальниками, повідомив Москаль.

За його словами, також передбачається проведення наступальної операції та створення кількох фільтраційних кордонів із застосуванням відволікаючих маневрів. Завдання фільтраційних кордонів – затримання всіх осіб, що залишають місце зачистки.

Наступальна операція, за його даними, проводитиметься з усіх прилеглих вулиць – Лютеранської, Прорізної, Костельної та інших. Її мета – звільнення захоплених приміщень КМДА, Будинку профспілок, Мінюсту, МінАПК, Українського Дому, Палацу \”Жовтневий\”.

Загальна чисельність задіяних у операціях працівників МВС та СБУ – близько десяти тисяч.

Москаль уже звернувся до міністра МВС та голови СБУ із проханням підтвердити або офіційно спростувати викладену інформацію. А до генпрокурора, в разі підтвердження інформації, – вжити заходів прокурорського реагування.

Українська правда

peredplata