Луценко запропонував план дій: Відставки Азарова недостатньо

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що Майдану не достатньо відставки прем’єра Миколи Азарова.

Про це він написав у своєму Facebook.

\”Головною вимогою Майдану є припинення узурпації влади В. Януковичем. За це заплачено кров\’ю героїв опору режимові\”, – підкреслив Луценко.

Він додав, що депутати опозиції мають \”не втягуватися в пустопорожні комісії\”, а добитися повернення Конституції 2004 року шляхом голосування на наступній сесії 300-ми голосами законопроекту 4180.

Крім того, за його словами, опозиціонери у ВР мають проголосувати за новий технічний Уряд та об\’єктивний ЦВК і прийняти рішення про дострокові вибори президента.

Формування і очолення Уряду опозицією можливе лише на основі Конституції 2004 року (що захищає його від щоденної можливості відставки указом президента без будь-яких об\’єктивних причин), призначення нових губернаторів за поданням Народних Рад областей та підписання Януковичем директив для Угоди про Асоціацію з ЄС.

\”Мільйони людей боролися на Майдані і ризикували життям на Грушевського не для відставки старого кровосіся Азарова. Ми потребуємо не тільки зміни персон при владі, а зміни системи влади\”, – наголосив він.

\”А це значить, що не досить скасувати фашистські по суті закони 16/01. Не досить навіть звільнити сотні полонених режиму. Треба зробити неможливим подібне беззаконня у майбутньому\”, – наголосив він.

Українська правда

peredplata