Буковина без регіоналів

Буковина без регіоналівМене вже важко здивувати діями керівників краю, де варто жити, але сьогодні прочитав їхні заяви і вкотре вражає блюзнірство та неадекватність очільників партії регіонів на Буковині. Понад два місяці вони робили вигляд , що нічого в країні не відбувається, що Чернівці і область завдяки звитяжній праці Михайла Папієва процвітають і радіють життю. Жодних заяв щодо побиття людей в Києві, нападів на журналістів, відмови від євро інтеграційних процесів керівництва держави ми не чули від п.Папієва.

Тим більше ініційоване ним 3 листопада минулого року Буковинське віче на підтримку євроінтеграції біло чи на наймасштабнішим в Україні. І раптом повна тиша і ніякої власної позиції. Михайло Миколайович в листопаді явно прорахувався і побіг поперед батька, адже його старші брати аж ніяк не збирались в Європу. Йому просто забули про це повідомити заздалегідь. Тому на запитання людей, а що власне відбувалось 3 листопада біля пам’ятника Шевченка, Михайло Миколайович відповіді так і не знайшов. Натомість продовжував далі спокійно керувати областю, незважаючи на Євромайдан київський і Чернівецький, на резолюцію, яку прийняли 1 грудня тисячі буковинців , серед пунктів якої є і відставка Папієва, Гайнічеру,Г алиця та Міхайлішина. Таке враження, що люди оремо, а керівники окремо існують в цьому житті. Десь вони в космосі. До речі, я тепер зрозумів, чому деякі телевізійні ведучі помилково називають нашу область ні Чернівецькою, а Черновецькою. Це, мабуть, не помилка…

Після того як євромайданівці, а тепер і Народна рада Буковини запропонували Михайлу Папієву піти у відставку, він також зробив вигляд, що це його не стосується. Категорично відмовився і навіть образився. Після звернення Чернівецької обласної Народної ради до членів партії регіонів – вийти з лав цієї злочинної партії та бути разом з народом України, Михайло Папієв також вирішив звернутись до своїх однопартійців з «щиросердною подякою та низьким уклоном за стійкість і всебічну підтримку». Не знаю, яку підтримку мав на увазі керівник краю, адже аби вийти безперешкодно з приміщення обласної ради його щільним кільцем охороняли понад 20 міліцонерів. І вели до авто аж до Театральної площі, аби «очільнику» не дай Боже народ не почав дякувати за покращання та причетність до популярної сьогодні партії регіонів. Це так треба було докеруватись, аби бігти від власних земляків під прикриттям?

Натомість пан Паієв у своєму зверненні нарешті згадав, що в країні суспільно-політична ситуація надзвичайно напружена і він вірить , що вихід з неї буде знайдено. Винні ж в усьому хто? Радикально-налаштовані молодики, опозиція, громадські організації та, власне всі, хто не належить до партії регіонів. Саме вони залякують бідних біло-голубих і не варто піддаватись напровокації. Треба дати відсіч політиканам– закликає голова ОДА.

Хочу сказати, що політиканами є саме вони – Гайнічеру, Папієв, Галиць і вкотре це доказали.

Сьогодні всі з подивом довідались, що Георгій Галиць , виявляється, дуже стурбований ситуацією в Україні разом з фракцією регіонів в обласній раді, головою якої він є. Місцевий Чечетов впевнений, що буковинські регіонали аж ніяк не причетні до того, що відбувається в країні, тому партія регіонів не може бути заборонена на Буковині. І насильство і кровопролиття вже засудив сьогодні Галиць, і навіть відставку Азарова радісно сприйняв. Більше того, вважає її запізнілою. А взагалі Георгій Костянтинович за мир в усьому мирі. Читаю це все і думаю. Правий був народ, коли придумав поговірку «Позичили очі у Сірка». Скільки тих Сірків бідних без очей блудить по світу.

Тепер регіонали вирішили скликати позачергову сесію обласної ради і, увага … «понизити градус політичного протистояння в області». Яке блюзнірство. А ще наказати винних хоче п.Галиць та послухати звіт керівників правоохоронних органів щодо їх ролі у суспільному протистоянні. Тобто вже заздалегідь правоохоронців звинувачують в посиленні протистояння. До честі буковинських правоохоронців, вели вони себе достойно під час різних мітингів та акцій, на відміну від багатьох їхніх колег з інших областей.

Цікаво, чи пристане на пропозицію регіоналів п.Гайнічеру щодо скликання позачергової сесії, адже 24 січня з такою ж пропозицією про сесію обласної ради до нього звернулись представники Народної ради Буковини.

Відповідь і досі чекаємо.

А я хочу звернутись до всіх буковинців і подякувати за довіру, за розуміння, за мужність і патріотизм. Я пишаюсь своїми земляками і хочу попередити: не реагуйте на провокації, яких ще буде безліч, не вірте обіцянкам нинішньої влади, будьте стійкими. І ми всі разом переможемо!

Максим Бурбак, народний депутат України

peredplata