Заставнівська районна рада визнала обласну Народну раду

Заставнівська районна рада визнала обласну Народну раду Учора, 30 січня відбулась сесія Заставнівської районної ради. Перед початком сесії частина пікетувальників зайшли до сесійного залу, кому забракло місця – залишилися в коридорі райради, куди було виведено озвучення із сесійного залу.

Сесія розпочалася із хвилини мовчання за загиблими на Майдані Героями та молитви за Україну.

На початку сесії було повідомлено депутатів та всіх учасників про створення районної Народної ради, до складу якої ввійшло 27 депутатів фракцій «Батьківщина», «Наша Україна», «Фронт Змін» та позафракційних. Прозвучало звернення до депутатів фракції партії регіонів про вихід з партії і фракції. Ті не відреагували жодним чином.

До порядку денного сесії від опозиції було запропоновано питання про визнання Народної ради України та обласної Народної ради, про звернення про суспільно-політичну ситуацію в країні та про дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради – члена партії регіонів.

Дискусія щодо порядку розгляду питань була тривалою, але під кінець дня питання порядку денного були розглянуті і прийняті.

Депутати визнали Народну раду України та обласну Народну раду як колегіальний орган, уповноважений представляти інтереси українського народу та буковинської громади. Відповідно, достроково припинили повноваження заступника голови районної ради, проголосували за звернення та прийняли бюджет.

Народна рада Буковини

peredplata