Народна рада Буковини вимагає від депутатів-регіоналів слова підтверджувати діями

Народна рада Чернівецької області вимагає від провладної більшості в облраді припинити провокації і перейти до конструктивної роботи щодо погодження дати і порядку денного проведення позачергової сесії. Усі перемовини з провладною більшістю заходять у глухий кут через невідповідність між словами і діями представників фракції Партії регіонів. Учасники переговорного процесу, уповноважені провладною більшістю облради, та їхній партійний лідер та, за сумісництвом, позбавлений довіри, але не посади, голова ОДА Михайло Папієв лише на словах виступають за врегулювання кризової ситуації в «краї, де варто жити». На ділі вони роблять усе, аби сесія не відбулася – починаючи від озвучення провокативних заяв і закінчуючи тиском на «своїх» депутатів, які, як завжди – відтягують і не бажають вирішити те чи інше питання на місці, аж до його вирішення у Києві.

Так виглядає, що «найбільшого вболівальника за бюджетників» Михайла Папієва наразі абсолютно не цікавить процес прийняття бюджету в області і доля працівників бюджетних установ, які через саботаж офіційної влади можуть залишитися без «фінансування підвищених розмірів соціальних виплат». Його цікавлять тільки власні амбіції. Тож замість конструктивного обговорення і пошуку взаємно прийнятних рішень у сесійній залі (а обласна рада – цілком легітимний орган місцевого самоврядування, який має стати майданчиком для вирішення конфлікту) – маємо провокаційні заяви, шантаж, відвертий тиск і намагання обманом примусити людей відмовитися від їхніх законних вимог.

Нагадуємо владникам, які досі «не спустились з-за хмар на тверду землю дійсності»: приміщення обласної ради є комунальною власністю і належить громаді. Воно ніким не «захоплене» – воно звільнене від незаконного «пропускного режиму». Тут цілодобово ведуть прийом громадян учасники Народної ради Буковини – депутати обласної ради та народні депутати України. Задля охорони порядку тут постійно перебувають представники міліції. І як для працівників виконавчої влади, так і для апарату представницької – триває звичайний робочий процес.

Вимагаємо не вводити в оману буковинців, не приписувати законному мирному протестові хворобливо нафантазованих рис і врешті-решт перестати брехати.
Якщо провладні очільники справді переймаються життєдіяльністю «краю, де варто жити» – нехай вповноважать «своїх» депутатів погодити час і порядок денний сесії, прийти на сесію і виконати те, чого вимагає від нас, депутатів, громада. Якщо ні – нехай чесно зізнаються, що дбають лише за власну долю, свої статки і амбіції. Сесія обласної ради – це той «лакмусовий папірець», та межа, за якою чітко видно, хто і з яких позицій відстоює інтереси і права буковинців.

Депутати-регіонали, перестаньте боятися! Нехай ваш страх перед ганьбою пересилить страх перед Папієвим! Беріть участь у сесії, позбудьтеся ненависного і для вас «регіонівського» рабства!


Члени Президії Народної Ради:
_________________________І. Мунтян
_________________________В. Мельничук
_________________________Я. Курко
_________________________М. Павлюк

peredplata