Справедливість є. Якщо за неї боротися.

Справедливість є. Якщо за неї боротися.11 жовтня близько трьох сотень буковинців разом з представниками усієї демократичної України стали свідком ганебної події – оголошення безпідставного, незаконного вироку Юлії Тимошенко. На наших очах діючий президент усунув свого головного політичного конкурента. Немає жодних сумнівів, що цей процес був політичним судилищем, а Лідер партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко – політичний в’язень, переконаний голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

Ще напередодні вироку у справі Юлії Тимошенко одна із найавторитетніших міжнародних правозахисних організацій – Датський Гельсінський комітет із прав людини – ще раз наголосила на незаконності судилища, його невідповідності стандартам справедливого та неупередженого правосуддя, в його політичному характері. Ця оцінка співзвучна з оцінками Євросоюзу та провідних країн Європи та всього світу: йдеться про політичну розправу, під яку і сфальшували кримінальну справу.

Реакція на вирок Європи і світу – однозначна. Світ не вважає судовий процес над Тимошенко справедливим, сподівається на апеляцію і попереджає про «глибокі наслідки для України».

Вся відповідальність за незаконне переслідування Юлії Тимошенко і політичні репресії в країні лежить на президентові, чия політика придушення демократії, порушення прав та свобод громадян, розбудови власної диктатури не відповідає стандартам європейської політичної культури, ставить під загрозу як довгострокову євроінтеграцію України, так і укладення угод про політичну асоціацію, зону вільної торгівлі та безвізовий режим, переговори про підписання яких угод було ініційовано та розпочато урядом Юлії Тимошенко.

Навіть це ганебне судилище показало, що Юлія Тимошенко є чистою перед законом. Вона не здійснювала жодних протиправних дій та злочинів, натомість як відповідальний політик захистила Україну від енергетичної кризи, загроза якої була створена не нею. Під час так званого судового процесу не лише не доведено її вини, а навіть не наведено жодного документу, в якому би містився склад злочину чи особиста грошова вигода. Саме тому невинуватість Юлії Тимошенко буде доведено в Європейському суді із прав людини.

Ми достойно чинили опір спецпідрозділам міліції, які намагалися перешкодити мирному протесту українців. Були перекриті вулиці, були зіткнення з «беркутівцями». Наші люди безстрашно і відкрито йшли проти блискучих, прикритих щитами лав ОМОНу. І ми не зупинимось.

Ми не згортаємо наметове містечко біля Печерського суду, ми не припиняємо акції протесту. Ми віримо, що сила народу набагато вища за приватні інтереси зграйки олігархів.

Попереду – апеляція, а далі й Європейський суд з прав людини.І боротьба. Бо справедливість є. Якщо за неї боротися.

Прес-служба обласної організації
партії ВО «Батьківщина»

peredplata