Прокурор Буковини застерігає від вчинення незаконних дій

Звернення прокурора Чернівецької області Павла Павлюка

Шановні буковинці!

Менше тижня залишається до того моменту, коли задля компромісу в ситуації, що склалася в нашій державі, має бути введено в дію Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». Але щоб цей закон запрацював, мітингувальники повинні до 17 лютого звільнити всі адміністративні будівлі як у Києві, так і в інших містах, а також розблокувати вулиці, окрім тих, де відбуваються мирні акції протесту.

Варто зазначити, що буковинці вкотре підтвердили свою толерантність і здатність до компромісу. Завдяки плідному переговорному процесу мітингувальники звільнили приміщення Чернівецької обласної державної адміністрації, яку 24 січня захопили деякі радикально настроєні особи. Таким чином буковинці зробили ще один крок для того, щоб цей Закон був застосований, а учасники протестів – звільнені від кримінальної відповідальності.

Разом із тим, слід пам’ятати, що Закон про звільнення від кримінальної відповідальності діє з 2 лютого і стосується осіб, які були учасниками січневих протистоянь. Тож хочу застерегти громадян від вчинення нових кримінальних правопорушень, зокрема, створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, організації масових заворушень тощо, адже на них положення згаданого Закону не поширюватиметься.

Павло Павлюк,
прокурор Чернівецької області

peredplata