Час розмов закінчився (звернення)

Звернення голови Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна

Земляки!

Сьогоднішню дуже складну ніч я провів у Києві. У центрі столиці 45-мільйонної європейської країни влада вбиває людей. За офіційними повідомленнями, вже є більше двох десятків загиблих з обох воюючих сторін. Це війна.

Народ вистояв цю ніч у Києві. Але люди втомлені і виснажені. Ніхто не знає, коли буде наступний штурм, тому перебування людей в центрі столиці необхідне. Хоч і дуже небезпечне. Хто не може бути в першій лінії боротьби, може хоча б допомагати медикам надавати допомогу пораненим, здавати кров, підносити каміння і робити багато інших, на перший погляд, незначних, але насправді дуже важливих речей.

Дух протестувальників підтримує те, що піднялися люди в областях. Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ – там владні і правоохоронні функції перейшли напряму до рук людей. Міліція, прокуратура, СБУ в руках народу.

Пригадуючи критику рішення розбарикадувати в Чернівцях Будинок з левами і неймовірно важкі перемовини з місцевою владою, хочу нагадати: в Чернівцях у приміщенні ОДА і облради перебуває Народна рада, народ не покидав приміщення адмінбудівлі і вхід туди залишається вільним.

Я не буду питати в тих, хто голосно не погоджувався з цим рішенням і вимагав барикад, де вони самі сьогодні. Де барикади, яких так хотіли критикани, чи хоча б пікети біля місцевої міліції, прокуратури, СБУ? Де, зрештою, самі критикани?

У наметі ВО «Батьківщини» на Хрещатику поблизу Головпоштамту лежить поранений активіст з Вижниччини, герой. На щастя, поранення не надто важке, стан стабільний. Майдан не такий уже й великий, аби не роздивитися, хто там насправді стоїть проти вбивць, а хто тільки гучно про це заявляє, ховаючись далеко від бойових дій.

Маю єдиний заклик до критиків і опонентів, які декларують з «Батьківщиною» одну мету, але визначають інші шляхи до її досягнення: досить критикувати. Час розмов закінчився. Єдина річ, яку ви можете зараз зробити для України – це бути на Майдані. Потім з’ясуємо, хто з нас дотримувався кращої тактики. Головне, аби стратегією була – Україна.

Слава Україні!

Героям слава!

З повагою

прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”

peredplata