Рибалки, яких побив екс-голова РДА на Буковині, відмовляються свідчити

Рибалки, яких побив екс-голова РДА на Буковині, відмовляються свідчитиСьогодні, 13 жовтня, у Першотравневому райсуді Чернівців продовжать слухати резонансну справу екс-голови Заставнівської райдержадміністрації Михайла
Бойчука, якого ЗМІ вже охрестили «буковинським Лозінським».

Бойчука разом з братом, зятем і двома охоронцями звинувачують у жорстокому побитті та катуванні чотирьох рибалок навесні цього року, а також перевищенні службових повноважень.

З чотирьох постраждалих троє наразі фактично відмовилися від своїх свідчень.

На першому засіданні вони заявили, що не мають претензій до екс-начальника району, і більше на суд не ходять. Мовляв, у темряві не бачили, хто їх бив.

Іван Бабій, який одразу після побиття зізнався журналістам, що Бойчук вдарив його прикладом по ребрах, тепер уникає спілкування з пресою.

Лише один рибалка, Іван Абрамович, який повернувся нещодавно з заробітків, сказав, що від свідчень, що його бив Бойчук, не відмовляється.

Сам Бойчук зараз на підписці про невиїзд за станом здоров’я і у залі суду сидить не на лаві підсудних, а у першому ряду, і веде себе впевнено, – повідомляє ТСН.

Провину визнає частково – мовляв, рибалок бив, але не жорстоко.

У Чернівцях пліткують, мовляв, рибалок могли залякати або відкупитися, і колишній чиновник може «вийти сухим з ​​води». Водночас чернівецький правозахисник Олексій Крикливець впевнений, що Бойчука покарають. «Рішення суду буде лакмусовим папірцем дотримання прав людини», – зазначив він.

Якщо Бойчука визнають винним, йому загрожує від 2 до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв ЗІК, 16 квітня 2011 року на одному із ставків у райцентрі Заставна Чернівецької області, які нібито належать Михайлові Бойчуку, екс-голова РДА, його брат, зять і двоє охоронців ставка побили чотирьох місцевих рибалок.

ВІДЕО

peredplata