Гаазький суд збирається взяти у впровадження кримінальні справи на Януковича і його посіпак

У початковій версії проекту заяви до Гаазького трибуналу, крім Януковича, були прізвища Азарова, Клюєва, Сівковича, Арбузова, Шуляка, Лебедєва, Добкіна, Кернеса.

Про це повідомив позафракційний депутат Юрій Дерев\’янко.

Гаазький суд збирається взяти у впровадження кримінальні справи на Януковича і його посіпак

Обурення також висловив позафракційний депутат Анатолій Гриценко:

\” Просто помилка, чи рука руку миє?\”, – написав він у себе в Facebook.
Як відомо, під час обговорення проекту заяви виникла бурхлива дискусія щодо кількості у списку прізвищ чиновників, винних у злочинах проти людяності.

Депутат від \”Батьківщини\” Сергій Сас, який представляв проект заяви у ВР, пояснив, що список, який пропонувався при підготовці документу був дуже великий.

\”Відмовилися від цієї ідеї, тому що з практики Міжнародного кримінального суду випливає те, що в них теж обмежені певні права щодо притягнення певної кількості осіб до відповідальності\”, – сказав Сас.

\”І тому прийшли до юридично вивіреної версії, коли таких людей за допомогою української сторони (Україна зобов\’язується надавати всебічну допомогу при розслідуванні) буде визначати прокурор Міжнародного кримінального суду\”, – додав він.

Врешті-решт спікер ВР Олександр Турчинов включив до тексту заяви прізвища Захарченка і Пшонки, зазначивши, що решту будуть додавати в ході розслідування.

Як відомо, Верховна Рада у вівторок прийняла заяву до Гаазького трибуналу з проханням притягнути до відповідальності Віктора Януковича, Віталія Захарченка, Віктора Пшонку та інших посадових осіб за злочини проти людяності.

Українська правда

peredplata