З проекту заяви до Гаазького трибуналу зникли прізвища Клюєва і Азарова

З проекту заяви до Гаазького трибуналу зникли прізвища Клюєва і Азарова У початковій версії проекту заяви до Гаазького трибуналу, крім Януковича, були прізвища Азарова, Клюєва, Сівковича, Арбузова, Шуляка, Лебедєва, Добкіна, Кернеса.

Про це повідомив позафракційний депутат Юрій Дерев\’янко.

Обурення також висловив позафракційний депутат Анатолій Гриценко:

\” Просто помилка, чи рука руку миє?\”, – написав він у себе в Facebook.

Як відомо, під час обговорення проекту заяви виникла бурхлива дискусія щодо кількості у списку прізвищ чиновників, винних у злочинах проти людяності.

Депутат від \”Батьківщини\” Сергій Сас, який представляв проект заяви у ВР, пояснив, що список, який пропонувався при підготовці документу був дуже великий.

\”Відмовилися від цієї ідеї, тому що з практики Міжнародного кримінального суду випливає те, що в них теж обмежені певні права щодо притягнення певної кількості осіб до відповідальності\”, – сказав Сас.

\”І тому прийшли до юридично вивіреної версії, коли таких людей за допомогою української сторони (Україна зобов\’язується надавати всебічну допомогу при розслідуванні) буде визначати прокурор Міжнародного кримінального суду\”, – додав він.

Врешті-решт спікер ВР Олександр Турчинов включив до тексту заяви прізвища Захарченка і Пшонки, зазначивши, що решту будуть додавати в ході розслідування.

Як відомо, Верховна Рада у вівторок прийняла заяву до Гаазького трибуналу з проханням притягнути до відповідальності Віктора Януковича, Віталія Захарченка, Віктора Пшонку та інших посадових осіб за злочини проти людяності.

Українська правда

peredplata