Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 274 заяви про злочиниУ Турійському районі Волинської області в вечорі 25 червня у власному автомобілі було знайдено тіло 33-річної жительки міста Володимир-Волинського зазначеної області в стані гнильного розкладу з ознаками удушення. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 24-річного безробітного жителя Любомльського району зазначеної області. Попередньо встановлено, що він удень 25 червня в зазначеному автомобілі під час зґвалтування задушив потерпілу.
В одному з селищ Чернігівського району Запорізької області в салоні автомобіля 24-річного жителя Токмацького району вказаної області, було знайдено мертвою його 23-річну дружину. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів чоловіка затримано. Попередньо встановлено, що він увечері 10 жовтня у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй дружині, після чого тіло на своєму автомобілі вивіз до сусіднього села.
У місті Одесі 13 жовтня на подвір’ї домогосподарства 30-річного безробітного, знайдено мертвими з вогнепальними пораненнями господаря та 29-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що господар під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілами із зареєстрованого мисливського карабіну убив свого гостя, після чого покінчив життя самогубством, вистріливши із зазначеного карабіна собі в голову. Зброю вилучено.
У Вільнянського району Запорізької області 13 жовтня було затримано 44-річного місцевого жителя, у якого було вилучено пістолет Макарова та шість патронів до нього. Вжитими заходами встановлено, затриманий – іноземець, крім того, встановлено, що увечері 10 жовтня затриманий на околиці села в якому проживав під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом із згаданого пістолета заподіяв смертельне вогнепальне поранення голови 31-річному місцевому жителю.
У місті Дніпропетровську на вулиці затримано раніше судимого 45-річного місцевого жителя, у якого вилучено 400 г вибухівки та два електродетонатори.
У Снігурівському районі Миколаївської області затримано 42-річного безробітного, у будинку якого вилучено 50 кг конопель.
На Харківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з приватних фірм області. Вони у минулому році уклали з державним підприємством договори на створення науково-технічної продукції (роботи фактично не проводилися), а отримані кошти в сумі 1,2 млн. грн. привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Державної служби автомобільних доріг. Він вимагав та отримав 270 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на встановлення рекламних щитів уздовж автомобільних доріг Дніпропетровської області. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
У Луганській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Луганськ. Він у своєму гаражі організував підпільний цех з виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції й реалізовував її на території вказаного міста. У правопорушника вилучено виробниче обладнання, 500 літрів етилового спирту, 200 літрів фальсифікованої горілки та 50 літрів сурогатної коньячної продукції. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
У Львівській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили міського голову одного з міст Самбірського району. Він вимагав та отримав 400 євро хабара від приватного підприємця за сприяння їй в отриманні дозвільних документів на право здійснення підприємницької діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

peredplata