Путін грюкає зброєю на кордоні з Україною

Президент РФ Володимир Путін наказав Міноборони здійснити раптову комплексну перевірку боєготовності військ і сил Західного і Центрального військових округів, а також інших військ.

Про це повідомив у середу міністр оборони РФ, генерал армії Сергій Шойгу, передає Інтерфакс-Україна.

Путін грюкає зброєю на кордоні з Україною

\”Згідно з розпорядженням президента РФ сьогодні о 14:00 раптово підняті за тривогою війська Західного військового округу, а також з\’єднання та військові частини, що дислокуються на її території, 2-а армія Центрального військового округу, командування Повітряно-космічної оборони, Повітряно-десантних військ, Дальньої і Військово-транспортної авіації\”, – сказав Шойгу на нараді в Міноборони РФ.

За його словами, \”верховний головнокомандувач окреслив завдання перевірити здатність військ до дій у вирішенні кризових ситуацій, що становлять загрозу військової безпеки країни, а також антитерористичного, санітарно-епідеміологічного та техногенного характеру\”.

\”Перевірку передбачається виконати в період з 26 лютого до 3 березня в два етапи. Начальнику Генштабу на першому етапі, з 26 до 27 лютого, привести війська у вищі ступені бойової готовності та здійснити їх розгортання на загальновійськових і морських полігонах\”, – сказав Шойгу.

На другому етапі, з 28 лютого до 3 березня, начальнику Генштабу доручено провести \”оперативно-тактичне навчання з 6-ї і 20-ї арміями Західного військового округу, 2 -ю армією Центрального військового округу, командуванням ВДВ\”.

Крім того, на другому етапі перевірки відбудуться двосторонні тактичні навчання із з\’єднаннями і військовими частинами Північного і Балтійського флотів. Частина сил авіації 1-го командування ВПС і ППО буде перебазована на оперативні аеродроми, зокрема з дозаправкою в повітрі.

\”Бути в готовності до здійснення бомбометання на незнайомих полігонах\”, – сказав Шойгу.

Крім того, зазначив він, у всіх військових містечках Західного військового округу буде перевірено виконання заходів антитерористичної діяльності.

Міністр зажадав від воєначальників щодоби доповідати йому про виконання зазначених заходів.

\”Під час перевірки забезпечити неухильне дотримання вимог безпеки, збереження зброї та боєприпасів, унеможливити випадки завдання шкоди державній, муніципальній, приватній власності, вжити заходів щодо запобігання негативного впливу на природне середовище\”, – сказав міністр.

Війська мають повернутися до пунктів постійної дислокації до 7 березня.

\”Заступнику міністра оборони Анатолію Антонову проінформувати військових аташе іноземних держав про проведення раптової комплексної перевірки бойової готовності військ Західного і Центрального військових округів\”, – поставив завдання міністр.

peredplata