Правий сектор спростовує заяву буковинських суддів про захоплення судів людьми в масках

Правий сектор спростовує заяву буковинських суддів про захоплення судів людьми в масках Революційний Комітет Хотинського району Чернівецької області, створений за ініціативою Правого сектору Буковини, змушений відреагувати на поширене в ЗМІ звернення суддів апеляційного суду Чернівецької області до Верховної Ради України щодо спроби захоплення людьми в масках трьох місцевих судів – Хотинського, Кельменецького, Кіцманського судів.

Як повідомляє прес-служба Революційного Комітету Хотинського району, в тексті звернення жалібно йдеться про те, що «при цьому, голова Хотинського суду працює лише 10 днів…».

З усією відповідальністю заявляємо, що ніякої спроби захоплення Хотинського районного суду людьми в масках не відбувалося. Згідно інформації, наданої нам побратимами з Кельменеччини, таких подій там також не було. Достовірної інформації щодо Кіцманського райсуду не володіємо, однак відносно заяви голови Хотинського районного суду Руснака А.І. доводимо до відома громадськості наступне. Банда Януковича готовилася довго познущатися з України. Членів банди на керівні посади міліції, прокуратури та суду направляли по всіх регіонах України саме з донецького регіону.

Згідно з п.2 Указу Президента України №619/2013 від 7 листопада 2013 року Про переведення суддів відповідно до статті 73 та частини першої статті 80 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» постановлено перевести суддю, обраного безстроково з Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська РУСНАКА Анатолія Івановича на роботу на посаді судді Хотинського районного суду Чернівецької області.

Зауважимо, що він тільки-но прийшов, і одразу ж став з листопада 2013 року в.о. голови суду. Не погидив з Дніпропетровська приїхати в місто Хотин.

Ця особа, з перших днів свого появлення на посаді голови суду, веде себе зверхньо та нахабно, ходить по службовому приміщенні тримаючи показово руки в кишенях брюк, як «фраєр», фактично тероризує працівників міліції, через керівника апарату суду пропонує послуги якогось вже свого адвоката. Враховуючи що «він працює лише 10 днів», ми вбачаємо в цьому занадто швидку розбудову корумпованої схеми між новоспеченим головою суду та якимось адвокатом. Про це вам зможе краще, ніж ми, розповісти жителька с.Анадоли Хотинського району Станішевська Тетяна Петрівна, яка приїхавши з-за кордону, була дуже здивована наслідками революції. Крім того, в приміщенні суду цілодобово ведеться відеоспостереження, яке, очевидно, ніхто навіть не переглядав і не думав переглядати, в суді також є охорона, яка нікуди не заявляла про якісь напади людей в масках. Є імовірність, що в інших судах, також не було нападів.

Що ж стосується голови Кельменецького районного суду з символічним прізвищем Харабара, то чи не про нього зазначено в одній українській поговірці – назва відповідає дійсності!!! Один з жителів Сокирянського району, якщо суддям апеляційного суду буде це цікаво, зможе вам розказати, як по сфабрикованій міліціонерами справі проти його внука, переданій на розгляд з Сокирянського до Кельменецького суду, члени родини через дружину цього судді конспіративним, майже детективним способом на його дачі передали 300 дол.США. Ім’я цієї людини Євань Трохим Георгійович і проживає він по вул.Ломоносова,1 в м.Сокиряни Чернівецької області. Всі судді можуть самі розпитати його про це, а якщо не дуже похочують їхати в Сокиряни, то він може і через ЗМІ всіх поінформувати. І може все таки комусь прийдеться поїхати в Сокиряни.

З огляду на це, ми вважаємо, що судді на даний час злагоджено по всій Україні таким способом в своєму середовищі вишукують безсоромних провокаторів, щоб посилаючись на них повернути собі недоторканість.

Та найголовніше, що вони таким чином намагаються дискредитувати представників Правого сектору, народної самооборони, які змушені ходити в масках, а ось цього, Народ України пробачити не може.

Руснаку А.І. ми надаємо можливість строком в 3 дні надати докази того, що на нього нападали 30 людей в масках (тел..моб. 0507851372 для надання доказів). В цей час ми звернемося до жителів Дніпропетровська з приводу його недавньої професійної діяльності там.

В разі, якщо суддя Руснак А.І. об’єктивних доказів на підтвердження своєї заяви не зможе надати, то до Верховної Ради до того ж самого комітету та до інших органів ми звернемося з вимогою не тільки про позбавлення його статусу судді за порушення присяги судді, але й будемо вимагати порушення кримінальної справи згідно частини другої статті 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) КК України.

Також ми будемо вимагати позбавлення статусу судді всіх суддів апеляційного суду Чернівецької області, які підписалися під цим зверненням.

peredplata