Правий сектор Буковини протестував проти призначення Кіцула начальником буковинської СБУ

Представники Правого сектору Буковини та Народної Самооборони пікетували приміщення СБУ в Чернівецькій області з вимогою звільнити новопризначеного начальника Юрія Кіцула. Активісти заявляють, що Кіцул – корупціонер, і йому не місце в правоохоронних органах.

Правий сектор Буковини протестував проти призначення Кіцула начальником буковинської СБУ

Колона бійців Правого сектору Буковини (серед яких було чимало представників УНА-УНСО та чернівецьких \”ультрас\”) і Самооборони пройшла від Соборної площі до приміщення СБУ в Чернівецькій області. Активісти, яких зібралось понад сотню, скандували \”СБУ, це твій народ!\” та вимагали зустрічі з новопризначеним начальником Юрієм Кіцулом. Натомість до них вийшли його заступники та вже звільнений колишній голова Сергій Семишкур. Вони повідомили, що Кіцул на Буковину поки що не прибув.

Представник Правого сектору Остап Бойко заявив, що Юрій Кіцул причетний до корупційних схем на Буковині та попросив заступників передати у прокуратуру з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері документи, що підтверджують незаконну діяльність чиновника. Окрім того, Самооборона, яка представляє інтереси буковинської громади, передадуть листа керівнику СБУ Наливайченко з вимогами звільнити Кіцула. Вимоги буковинців керівництво СБУ пообіцяло донести до Києва. В свою чергу активісти заявили, що готові встановити пости охорони, аби нога Кіцула не ступила до приміщення СБУ.

На запитання, як самі працівники СБУ ставляться до такого призначення, офіцери СБУ повідомили, що не можуть коментувати свого ставлення до Кіцула, оскільки існує офіцерська етика. На це представник Правого сектору Остап Бойко сказав: \”Ваші офіцери 20 років топтали УНА-УНСО, ультрас, які є патріотами України. Ваша офіцерська етика допустила вбивства українців у Києві, бо ви мовчали. Що увесь цей час ви робили в Криму? Чому допустили таку ситуацію?\”.

У свою чергу перший заступник начальника СБУ у Чернівецькій області Ігор Довгошеєв повідомив, що не збирається працювати під керівництвом Кіцула і готовий подати рапорт про відставку в разі, якщо його призначення залишиться в силі.

Правий сектор Буковини протестував проти призначення Кіцула начальником буковинської СБУ

peredplata