Волю політв’язням! Дев’ятий місяць під вартою

Волю політв’язням! Дев’ятий місяць під вартоюУже дев’ятий місяць поспіль за ґратами перебуває молодий хлопчина тризубівець Ігор Загребельний за звинуваченням у вчиненні підпалу офісу партії регіонів у 2009 році. І це незважаючи на те, що на черговому засіданні суд зняв з хлопця обвинувачення щодо пошкодження майна в особливо великих розмірах. На цей момент суд довів, що Ігор Загребельний знищив майно компартії в 2009 році на суму 9 тисяч гривень, і визнав, що це не є пошкодженням майна в особливо великих розмірах, повідомляє офіційний сайт ВО «Тризуб».

Адвокати тризубівця певні, що суд мав би відпустити Ігоря, адже кримінальна відповідальність та утримання під вартою передбачається за завдання матеріальної шкоди на суму понад 75 тисяч гривень. Однак тут обвинувачення киває на те, що це був підпал, а тому вирішив продовжити утримання хлопця під вартою. Адвокати кажуть, що будуть доводити в суді, що тризубівця незаконно утримували протягом 9 місяців під вартою та вимагати моральної та матеріальної компенсації.
***
Також 11 жовтня відбулось чергове засідання по справі активіста Податкового майдану Сергія Костакова. На ньому мали заслухати покази останніх свідків обвинувачення — двох міліціянтів, яких мали доправити на засідання під примусовим приводом. Але вкотре всі не з’явилися. Прийшов тільки один. Як нам розповіла дружина пана Сергія Ірина, цей свідок сказав, що підтримує свої свідчення, котрі дав на початку слідства, що він бачив, як Сергій розбив скло машини.

Однак коли захист запропонував проглянути відеозапис і, аби міліціянт вказав на ньому, де саме Сергій чинить протиправні дії, той відмовився. До речі, на тому відео добре видно, що Сергія біля машини не було. Мотивував це тим, що вже пройшов майже рік, і він може не згадати. А суддя став на сторону міліціянта. Отак, заслухавши передостаннього свідка обвинувачення, суддя призначила наступне судове засідання на 8 листопада. І не факт, що останній свідок-міліціянт з’явиться. Бо ж 1 грудня вже буде рік, як суд заслуховує покази свідків обвинувачення. А всі клопотання захисту заслухати своїх свідків, залучити експертизу тощо суддя відхиляла.

Надія ВІРНА

peredplata