Арсеній Яценюк: «Мораторій на продаж землі в Україні треба продовжити до 2014 року»

Арсеній Яценюк: «Мораторій на продаж землі в Україні треба продовжити до 2014 року»Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк переконаний в необхідності продовження мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення до повної інвентаризації земель та прийняття загальнодержавної програми соціально-економічного, екологічного та культурного розвитку сільських місцевостей. Про це він сказав на прес-конференції в Дніпропетровську 15 жовтня.

Мораторій на продаж землі, за його словами, має бути продовжений до 1 січня 2014 року. В понеділок у парламент буде внесений відповідний законопроект.

Арсеній Яценюк зазначив, що земельною реформою влада сьогодні намагається повторити «приватизацію» державного майна 1990-х років. «Якщо в 90-х роках приватизували державне майно, і держава з цього нічого не отримала, я вже не кажу про українців, то в 2012-2013 хочуть за тією ж схемою провести приватизацію землі – останнього активу, який залишився в Україні», – наголосив він.

«Зняття мораторію на продаж землі сільгосппризначення можливе тільки в тому випадку, якщо буде проведена повноцінна інвентаризація всіх земель в Україні. Наслідком цієї інвентаризації має стати видача акта на право власності на землю для 100% громадян і присвоєння всім кадастрових номерів. Тобто ми вимагаємо від уряду, щоб уряд забезпечив право власності українцям на землю», – пояснив позицію партії Арсеній Яценюк.
Окрім того, повинна бути затверджена загальнодержавна програма соціально-економічного і культурного розвитку села. «Завдання, яке ми ставимо як умову для зняття мораторію, одне: нагодувати країну, розвинути аграрно-промислове виробництво, відновити сільську інфраструктуру і життя на селі», – підкреслив лідер «Фронту Змін».

peredplata