Рада ОО \”Майдан\” Чернівецької області підтримує кандидатуру Ванзуряка (заява)

Обласне об\’єднання \”Майдан\” звернулося до в.о. Президента України О. Турчинова та до прем\’єр-міністра України А. Яценюка з пропозицією щодо голови Чернівецької ОДА. У зв\’язку з висловленням громадою Буковини довіри Роману Ванзуряку, народному депутату України, Рада ОО \”Майдан\” заявляє:

В.о. Президента України
Турчинову О.В.
Прем’єр-міністру України
Яценюку А.П.

Рада Чернівецького обласного об’єднання «Майдан» глибоко стурбована діями керівництва держави з приводу призначення голови Чернівецької облдержадміністрації Романіва Михайла Васильовича, яке відбулося без громадських обговорень та без врахування думки жителів Чернівецької області.
Романів Михайло Васильович працював у нашій області і за її межами на різних посадах, перебував в ряді різних політичних партій і у громади Буковини є до нього багато претензій і негативних оцінок.
Поряд з цим, маючи належну фахову підготовку і професійні навички, після повторного призначення головою облдержадміністрації, 15 березня 2014р, вже новою владою держави, Романів М.В., замість того, щоб розпочати діалог з громадою, з Майданом, вдався до різного роду маніпуляцій, а саме: написання та відкликання своєї заяви про відставку, «запрошення» на Чернівецький Майдан на свою підтримку «прибічників» з використанням адміністративного ресурсу.
Ми звертаємося до Вас, шановні найвищі посадові особи держави, із проханням та застереженням, не допускати т. зв. «підкилимної» чи кулуарної діяльності, особливо в кадрових питаннях. Україна є Європейською країною і ми не хочемо, вкотре вже, «грати» за правилами «середньовіччя».
Звертаємося до здорового глузду всіх, хто здійснює кадрові призначення і наголошуємо, що в цьому процесі не може існувати аргументація «революційна доцільність». Вважаємо, що такій кадровій політиці в Україні не місце.
При вирішенні кадрових питань, в т.ч. і призначення голови Чернівецької ОДА просимо користуватись такими найважливішими критеріями–вимогами до претендентів, як Патріотизм, Професіоналізм, Порядність і не допускати в майбутньому призначень на будь-яку керівну посаду в області без обговорення і схвалення кандидатури спочатку громадою.
Рада Чернівецького обласного об’єднання «Майдан» має конкретні кадрові пропозиції щодо голови ОДА. На цій посаді ми бачимо Ванзуряка Романа Степановича, народного депутата України, голову Чернівецької обласної організації політичної партії «Удар» Віталія Кличка. За нього проголосували майже 2 тисячі учасників народного віче в м.Чернівці 18 березня 2014р., що становило абсолютну більшість присутніх на ньому. Даному вічу передував розгляд пропозицій щодо й інших претендентів на цю посаду ( всього 15 чол.) на засіданні ради Чернівецького обласного об’єднання «Майдан», який об’єднує представників більше 40 громадсько-політичних організацій краю.
Ми готові пропонувати також і кандидатів на інші керівні посади в області, районних центрах, містах і селах Буковини, застосовуючи при цьому громадську, народну люстрацію всіх, хто претендує на керівні посади чи знаходиться на них.
Закликаємо Українську владу до співпраці з Радою ЧОО «Майдан» та спільного вирішення нагальних питань соціально-економічного життя нашого краю.

18.03.2014р. За доручення Ради ЧОО «Майдан»,
члени президії та виконкому нашої організації

peredplata