ПАТ «Чернівцігаз» посилює охорону споруд на газопроводах в Чернівецькій області

У зв’язку із військовою інтервенцією Російської Федерації в Україну і захопленням російською державою частини території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також численними провокаціями, що дестабілізують суспільно-політичну ситуація в окремих регіонах України, керівництвом ПАТ «Чернівцігаз» було вирішено підсилити охорону стратегічно важливих споруд на газопроводах в Чернівецькій області.

Таке рішення було ухвалено 17 березня 2014 року на нараді керівників підприємства. Основним мотив прийняття даного рішення є намагання забезпечити стабільне та безпечне функціонування газових мереж, що є складовою системи життєзабезпечення мешканців Чернівецької області. Під час проведення наради Голова правління компанії Віктор Горда зазначив: «Час непростий. Не думаю, що нам слід очікувати провокацій або диверсій на газопроводах, але реагуємо у відповідності до викликів, які сьогодні існують в країні. Наше головне завдання – зробити все можливе для стабільного функціонування мереж та убезпечити їх від будь-яких загроз».

Раніше контроль за роботою важливих стратегічних споруд на газопроводах здійснювався за допомогою пристроїв відеоспостереження та проведення планової перевірки та оглядів. В першу чергу, до стратегічноважливих об’єктів належать газорозподільні та контрольнорозподільні пункти (ГРП та КРП) в Чернівцях та районах Чернівецької області.

Відтепер дані об’єкти будуть знаходитись під цілодобовою охороною працівників ПАТ «Чернівцігаз», що сформовані в загін самооборони, а інформація про ситуацію на об’єктах щогодини повідомлятиметься операторам аварійно-диспетчерської служби підприємства.

Загін самооборони підприємства був створений 25 лютого 2014 року ініціативною групою членів трудового колективу задля підтримання громадського порядку на території Чернівецької області. Протягом останніх тижнів, працівники підприємства, що долучились до загону, виконували спільне з працівниками УМВС та самообороною краю патрулювання вулиць в Чернівцях та районних центрах області. Патрулювання здійснювалось із залученням автотранспорту ПАТ Чернівцігаз та наявних в ньому засобів спецзв`язку.

ДОВІДКА
Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8,58 тис. км. газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 500 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є майже 224 тисячі сімей Чернівецької області та 4 тисячі підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1500 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону. Протягом 2013 року воно перерахувало до бюджетів різних рівнів 34,9 млн. грн.

peredplata