Чернівецька прокуратура два кримінальних провадження щодо порушень на виборах 2012 року

Чернівецька прокуратура два кримінальних провадження щодо порушень на виборах 2012 року Чернівецька ОПОРА отримала відповідь від прокуратури Чернівецької області на своє звернення щодо можливих порушень виборчого законодавства та зловживання посадовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області своїм службовим становищем під час виборчого процесу 2012 року. У листі повідомляється, що за фактами, згаданими у зверненні, відкрито кримінальне провадження.

Як повідомила прес-секретар прокурора Чернівецької області Леся Федоренко, на сьогодні зареєстровано вже два кримінальні провадження. Одне з них розслідується безпосередньо прокуратурою Чернівецької області – за фактом зловживання службових осіб Чернівецької ОДА під час проведення виборів народних депутатів України в 2012 році (ч.1 ст.364 КК України).

Інше кримінальне провадження щодо зловживань під час виборів 2012 року в межах компетенції скеровано для розслідування в органи внутрішніх справ, повідомляють активісти ОПОРИ.

Нагадаємо, 25 лютого 2014 року Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА звернулось до прокуратури Чернівецької області з проханням провести перевірку більше 30 фактів порушення виборчого законодавства, які були зафіксовані спостерігачами ОПОРИ під час парламентських виборів 2012 року.

Чернівецька прокуратура два кримінальних провадження щодо порушень на виборах 2012 року

peredplata