Зустрілися двоє: Зеленський та Байден

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Глазго:
-Щойно! На полях кліматичного самiту у Глазго президент Зеленський зустрівся зі своїм американським колегою Джо Байденом
Вадиму Пристайку і Дмитру Кулебі – респект. Таки “вирулили” на зустріч з Джо Байденом.
Учора я повідомляв, що Джо Байден прилетів із саміту G20 з Риму на саміт ООН зі зміни клімату (COP26) у Глазго дуже вимучений і спустошений фізично. Тому учора йому було не до двосторонніх зустрічей. На сьогодні “дідусь” Байден відпочив і, як я анонсував, зустрінеться з Володимиром Зеленським.
Сьогодні така коротенька зустріч на полях саміту COP26 у Глазго відбулась. Президенти обмінялись дипломатичними реверансами: Зеленський поінформував американського колегу про становище на Донбасі і безпековий стан у регіоні. У відповідь Джо Байден вчергове запевнив Володимира Зеленського у тому, що США й надалі підтримуватимуть територіальну цілісність і незалежність України та підтримають подальші економічні, політичні, правові реформи в Україні.
Тобто це такий зачовганий стандарт так званих “паркетних” зустрічей. Нічого особливого, але сам факт зустрічі лідерів України і США є важливим. Сполучені Штати, наразі, не відвертаються від України.
На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та костюм
 
 
 

peredplata