Cамiт ЄС: Число осiб, щодо яких запроваджуватимуться санкцiї, сягнуло 33-х осiб

Cамiт ЄС: Число осiб, щодо яких запроваджуватимуться санкцiї, сягнуло 33-х осiбЯк повідомляє власкор газети \”Час\” з Брюсселю дводенний самiт ЄС на найвищому рiвнi увiнчався тим, що санкцiї окрiм вже попередньо вказаних 21-ї особи, якi причетнi до заколоту в Криму додано ще 12 чоловiк i загалом санкцiї торкнуться 33-х чоловiк. Прiзвища цих людей ще не опрелюдненi оcкiльки доповнення до \”чорного\” списку доручено зробити Європейськiй комісії. Єврокомісії також доручено розробити комплекснi цілеспрямовані економічні санкції проти усiєї Російської Федерації у випадку подальшої ескалації становища в Україні. В даному випадку йдеться про економічні, фінансові та торговельні санкції.

Про це заявили пiд час сьогоднiшньої прес-конференції Президент Ради ЄС Герман Ван Ромпей і Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу. При цьому Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу зазначив, що робота в цьому напрямку вже розпочалась.

«Ми вже працюємо над цим. Ми дивимося на різні сфери, які можуть мати довгострокові впливовi наслідки для Росії » , – зазначив пан Баррозу i додав, що на кожен новий інцідент, кожну неправомiрну дiю Росiї Євросоюз реагуватиме миттєво i адекватно.

Президент Єврокомісії також висловив думку, що після того, як сьогодні лiдери країн-членiв ЄС надали чіткий мандат Комісії на розробку нових обмежувальних заходів супроти Російської Федерації, цей сигнал повинен бути почутий та серьозно сприйнятий керiвництвом Росiї.
Ростислав Демчук

peredplata